
Cos de cumparaturi
Nici un produs in cos
0 articole
0,00 lei
Livrare
Total
0,00 lei
Un amestec de plante medicinale cu efect laxativ si usor antispastic, utilizat traditional in constipatii cronice. Un ceai natural din plante care te ajuta sa te simti bine!
coaja de crusin (Frangulae cortex), parti aeriene de volbura (Convolvuli herba), parti aeriene de coada-soricelului (Millefolii herba), parti aeriene de roinita (Melissae herba).
Crusinul este un arbust cu scoarta neteda lucioasa si fructe care la maturitate devin purpuriu inchis sau neagre-violet. Frunzele sale, dar mai ales scoarta de crusin are actiuni purgative si laxative, este coleretic si colagog, vermifug si relaxeaza asupra musculatura intestinala. Fructele au efect protector, regenerant si antioxidant, fiind bogate in vitamine, minerale si acizi grasi. Crusinul este indicat contra hemoroizilor, in obstructii ale tractului biliar, si pentru detoxifierea sangelui.
Volbura (Convolvulus arvensis), numita si rochita-randunicii, este o specia de plante cataratoare cu frunze dispuse in spirala si flori in forma de trompeta albe sau roz pal. Considerata buruiana in culturile agricole, are efecte laxative, purgative, coleretice si colagoge, diuretice si cicatrizante, fiind recomandata in cazuri de constipatie, dischinezie biliara, gripa sau tuse. Se foloseste si in uz extern pentru tratarea ranilor si arsurilor, in abcese, furuncule sau negi, pentru tratarea diferitelor leziuni sau a bataturilor.
Coada-soricelului (Achillea millefolium) este o planta erbacee perena, din familia Asteraceae, intalnita din campie pana in zonele subalpine. Denumirea sa latina vine de la eroul legendar al razboiului troian, Ahile, care a descoperit-o, folosind-o pentru tratarea ranilor soldatilor sai. Planta regenereaza tesuturile, este dezinfectanta, expectoranta si antiinflamatoare, are efect calmant la nivel gastric si decongestiv hemoroidal, antiseptic, coleretic-colagog, tonic aperitiv si stimuleaza functia hepatica, este antispastic si astringent, fiind un remediu natural in multe afectiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, viermi intestinali, dureri menstruale, leucoree, boli de vezica, anorexie, osteoporoza, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mancarimi vaginale sau gastrita, amelioreaza tenurile inrosite si sustine tratarea varicelor (sub forma de alifie).
Roinita (Melissa officinalis), numita adesea si lamaita, are multe proprietati terapeutice si este si un aromat condiment folosit in zona mediteraneana. Frunzele sale uscate sau proaspete sunt utilizate ca remedii pentru a trata afectiunile inflamatorii, gastrointestinale (crampe, flatulenta), mentale, nevralgice si reumatice. Are actiune antibacteriana, antivirala si antifungica, stimuleaza concentrarea si memoria si sustine echilibrul emotional.
Se administreaza intern cate 1- 2 cani/zi sub forma de decoct, ultima seara inainte de culcare. La nevoie se repeta administrarea.
Preparare: se fierbe o lingura de plante in 250 ml apa timp de 20 minute, se strecoara si se consuma la temperatura camerei.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Nici un review. Lasa un review
Nici un comentariu. Adauga un comentariu
@COMMENT_COMMENT@
@COMMENT_COMMENT@
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@