Categorie: Germeni

Sunt 25 produse.

Se afiseaza 1-25 din 25 produs(e)

Filtre active

   

Inca din Antichitate, majoritatea popoarelor foloseau mugurii (germenii) si seminte, vlastari pe post de hrana terapeutica si regeneratoare. Chiar si in carti vechi datand din anul 2700 I.C. – adevarate tratate de medicina ale vremurilor – precum Pen Tsao sau Marele Ierbar al Medicinii Chineze, mugurele crud de soia era recomandat pentru dureri de genunchi, edeme, crampe, probleme digestive, pete de pigmentatie sau boli ale scalpului.

Se spune ca pana si puternicii armasari ai luptatorului Atilla erau hraniti cu seminte de grau incoltit, inainte de confruntarile cele mai importante.

  

Seminte, vlastari- ce sunt?

Germenii sunt seminte germinate cu ajutorul apei, iar vlastarii sunt seminte germinate in apa sau in pamant, care cresc in dimensiune, putand ajunge chiar si pana la 10 cm. La semintele germinate in apa se consuma atat samanta cat si planta, pe cand la cele crescute in pamant se consuma doar planta verde.

 

Ce tipuri de seminte germinate si vlastari exista?

Seminte: germeni de grau, lucerna, linte, schinduf, naut, mazare, fasole, broccoli, varza rosie, ridichi, armurariu

Vlastari: floarea-soarelui, trifoi rosu, ceapa, praz, iarba de grau, iarba de orz

    

Majoritatea germenilor si vlastarilor sunt alimente vii, bogate in vitamina A, E, C, complexul vitaminic B, minerale precum magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, crom, seleniu, dar si clorofila (cu efect de antioxidant si dedetoxifiere).

In plus, prin aportul mare de fibre, ei combat constipatia, reduc colesterolul si stimuleaza activitatea sistemului imunitar.

Datorita faptului ca procesul de germinatie creste volumul fibrelor din seminte, ele accelereaza digestia, asigura asimilarea corecta a substantelor nutritive si ajuta la eliminarea grasimilor inutile din organism.

  

In acest subcapitol gasiti aparate, germinatoare, cu ajutorul careia puteti sa faceti germeni si vlastari pentru o alimentatie sanatoasa.