Categorie: Apiterapeutice

Sunt 121 produse.

Se afiseaza 1-72 din 121 produs(e)

Filtre active

   

Ce este apiterapia?

Apiterapia este o forma de medicina alternativa cu traditie in tara noastra, produsele care provin din stupuri fiind folosite de sute de ani pentru prevenirea si tratarea a sute de afectiuni. Este o metoda complexa de tratament, de cele mai multe ori, produsele apicole folosite nu sunt folosite separat ci in combinatii cu alte produse naturale sau uleiuri esentiale si au aplicabilitate foarte clara in anumite afectiuni.

Poate fi descrisa si ca „stiinta si arta utilizarii produselor apicole, pentru a mentine sanatatea si a ajuta individul sa-și recapete sanatatea atunci cand boala sau accidentul interfereaza”.

   

Mierea, polenul si alte produse ale stupului au fost folosite in mod traditional de romani de sute de ani, pentru proprietatile lor calmante, antiseptice, de preventie si vindecare. De altfel, Romania este prima tara din lume care a initiat studiile in acest domeniu, in 1970, si a infiintat primul institut medical de apiterapie.

    

Hipocrate, supranumit si "parintele medicinei" a recunoscut virtutile tamaduitoare ale veninului de albine in tratamentul artritei si altor afectiuni ale incheieturilor. Azi apar tot mai multe studii care nu fac altceva decat sa confirme prin metode stiintifice verificate ceea ce anticii au intuit de mult: proprietatile curative ale produselor apicole in tratamentul unor afectiuni circulatorii si neurologice, proprietatile anti-inflamatoare si bio-stimulatoare pentru sistemul imunitar.

   

In acest subcapitol avem alimente, suplimente alimentare, superalimente, tincturi si cosmetice pe baza de produse apicole: miere, polen crud/ uscat, propolis, laptisor de matca, venin de albine, pastura, ceara de albine etc.  

Gasiti produse de la diferite tipuri de miere (simple sau combinatii) pana la lumanari de urechi pe baza de ceara de albine sau creme antireumatice cu de venin de albine.