Cum functioneaza rinichii si ce rol au
Rinichii sunt un organ pereche, cu o forma asemanatoare boabelor de fasole, fiecare avand o dimensiune de aproximativ un pumn. Acestia sunt situati in zona lombara, sub coaste, de o parte si de alta a coloanei vertebrale.
Rolul principal al rinichilor este de a filtra sangele si de a produce urina cu scopul de a elimina substantele toxice si excesul de lichide din organism. Totodata, un alt rol al rinichilor este de a produce hormoni care ajuta la mentinerea unui nivel optim al tensiunii arteriale si la producerea de celule rosii, dar si la mentinerea sanatatii oaselor.
Atunci cand rinichii sunt afectati din diferite cauze, acestia nu mai au capacitatea de a mentine echilibrul intre saruri, minerale, calciu si apa din sange. Durerile de rinichi sunt primul semn ca ceva este in neregula, motiv pentru care este important sa se identifice cauza pentru a primi un tratament corespunzator.
Deoarece in zona rinichilor exista muschi, oase si alte organe, poate fi dificil, uneori, sa se faca diferenta intre durerea de rinichi si cea de spate sau daca este o alta cauza care a dus la aparitia durerilor. Insa tipul si localizarea durerii, precum si alte simptome asociate, pot ajuta la diagnosticarea corecta a durerilor de rinichi.
Tratamente naturiste pentru durerea de rinichi
Uneori medicul poate recomanda utilizarea unor metode naturiste pentru ameliorarea durerilor de rinichi. Tratamentele naturiste pot fi de ajutor in functie de cauza care a dus la aparitia durerilor. De exemplu, atunci cand este constatata o infectie urinara este indicata o buna hidratare, care va ajuta la eliminarea agentilor cauzatori. Astfel ca pot fi indicate ceaiurile de papadie, cozi de cirese, patrunjel sau apa cu lamaie.
In acest subcapitol gasesti remedii naturiste mai puternice si mai slabe pentru ameliorarea durerilor de rinichi si pentru infectii urinare.