Categorie: Remedii naturiste

Sunt 82 produse.

Se afiseaza 1-72 din 82 produs(e)

Filtre active

Rolul sistemului imunitar este acela de a proteja copilul de agenti patogeni sau germeni precum bacterii, virusuri, ciuperci si toxine din mediul extern. 

Sistemul imunitar este constituit din diferite organe, celule, proteine care se afla in interactiuni complexe pentru a apara organismul in fata infectiilor si a bolilor, prin intermediul anticorpilor - imunoglobuline. Sistemul imunitar poate impiedica aparitia unor afectiuni, poate lupta cu germenii care le produc si care tergiverseaza procesul de vindecare. O parte a sistemului imunitar este innascut, o parte fiind dezvoltat in interactiune cu mediul extern, ostil.

    

Sistemul imunitar innascut este mostenit. Acesta este primul sistem de raspuns al copilului si este format din piele, corneea ochiului, membrana mucoasa a cailor respiratorii, tractul gastro-intestinal si tractul genito-urinar, bariere fizice de protectie in fata agentilor patogeni si a celulelor tumorale.

Sistemul imunitar innascut este activ de la nastere, insa nu este matur. Imunitatea se dezvolta pe masura ce organismul copilului capata propriile rutine de lupta impotriva germenilor, a agentilor patogeni. Celulele sistemului imunitar inconjoara si acopera germenii, microbii, care sunt distrusi in interiorul acestor celule numite fagocite, deoarece au capacitatea de a fagocita, de a digera bacterii, protozoare, celule si resturi celulare straine.

   

Sistemul imunitar dobandit, cu ajutorul sistemului innascut, produce anticorpi pentru a proteja corpul de agenti patogeni. Anticorpii sunt dezvoltati de celule limfocite B dupa ce organismul a fost expus la germeni din mediul extern. Sistemul imunitar dobandit se dezvolta pana la varsta de 11-12 .

 

In acest subcapitol gasiti produse care sa ajuta la intarirea sistemului imunitar al copiilor mici, vitamine, siropuri, tratamente naturiste pentru prevenirea si tratarea diferitelor boli (raceli, gripe, infectii, parazitii intestinalni, colici, etc.).