Filtrare dupa

Pret

Pret

  • 1,00 lei - 1.435,00 lei

Bio

Bio

Vegan

Vegan

Gluten

Gluten

Zahar

Zahar

Raw

Raw

Alergeni

Alergeni

Marca

Marca

Categorie: Afectiuni

Sunt 1630 produse.

Se afiseaza 1-72 din 1630 produs(e)

Filtre active

   

In aceasta categorie gasiti remedii naturiste pentru o multime de afectiuni in parte, cum ar fii: afectiuni articulare, afectiuni biliare, afectiuni cardiace, afectiuni vasculare, afectiuni endocrine, afectiuni hepatice, etc.

Gasiti tratamente atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern (depinde despre ce afectiune este vorba). Avem suplimente alimentare sub forma de capsule si tablete, extracte alcoolice si non-alcoolice din plante, ceaiuri simple si combinatii de plante, sucuri naturale si concentrate, metale coloidale simple si in combinatii, produse apicole, unguente, crème, etc.

 

Ce sunt bolile autoimune?

O boala sau o tulburare autoimuna este o afectiune in care sistemul imunitar ataca in mod gresit organismul.

In mod normal, sistemul imunitar protejeaza organismul impotriva germenilor, cum sunt bacteriile si virusurile. Cand recunoaste acesti invadatori straini, trimite impotriva lor o armata de celule cu scopul de a-i elimina. De obicei, sistemul imunitar poate face diferenta dintre celulele straine si celulele proprii.

Intr-o boala autoimuna, sistemul imunitar percepe in mod eronat o parte a corpului, cum ar fi articulatiile sau pielea, ca fiind straina. In consecinta, elibereaza proteine numite autoanticorpi care ataca celulele sanatoase.

In anumite boli autoimune este afectat un singur organ, cum este cazul pancreasului in diabetul zaharat de tip 1. Exista si boli autoimune in care este afectat intregul organism – de exemplu, lupusul eritematos sistemic (LES).

 

Exista peste 80 de boli autoimune

Exista mai mult de 80 de tipuri de boli autoimune care afecteaza o gama larga de parti ale corpului. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

  • Artrita reumatoida. Sistemul imunitar produce anticorpi care se ataseaza de captuseala articulatiilor. Ulterior, celulele sistemului imunitar ataca apoi articulatiile, provocand inflamatii, umflaturi si durere.
  • Lupus eritematos sistemic. Persoanele cu lupus dezvolta anticorpi autoimuni care se pot atasa la tesuturile din tot corpul. Articulatiile, plamanii, celulele sanguine, nervii si rinichii sunt frecvent afectate de lupus.
  • Boala inflamatorie intestinala. Sistemul imunitar ataca mucoasa intestinelor, provocand episoade de diaree, sangerari rectale, dureri abdominale, febra si scadere in greutate. Colita ulcerativa si boala Crohn sunt cele doua forme majore de boala inflamatorie intestinala.
  • Scleroza multipla. Sistemul imunitar ataca celulele nervoase, provocand simptome precum: durere, orbire, slabiciune, slaba coordonare si spasme musculare.
  • Diabetul zaharat de tip 1. Anticorpii sistemului imunitar ataca si distrug celulele care produc insulina din pancreas.
  • Sindromul Guillain Barre. Sistemul imunitar ataca nervii care controleaza muschii picioarelor si, uneori, bratele si partea superioara a corpului.
  • Polineuropatia inflamatorie cronica demielinizanta. La fel ca in cazul sindromului Guillain-Barre, sistemul imunitar ataca nervii, insa simptomele dureaza mult mai mult. Aproximativ 30% dintre pacienti ajung sa foloseasca un scaun cu rotile daca nu sunt diagnosticati si tratati la timp.
  • Psoriazis. In psoriazis, celulele sanguine ale sistemului imunitar numite celule T se acumuleaza in piele. Activitatea sistemului imunitar stimuleaza celulele pielii sa se reproduca rapid, producand placi argintii, solzoase pe piele.
  • Boala Graves. Sistemul imunitar produce anticorpi care stimuleaza glanda tiroida sa elibereze cantitati in exces de hormon tiroidian in sange (hipertiroidism).
  • Tiroidita Hashimoto. Anticorpii produsi de sistemul imunitar ataca glanda tiroida, distrugand incet celulele care produc hormonul tiroidian. Nivelurile de hormon tiroidian (hipotiroidism) scad de obicei in decurs de cateva luni pana la cativa ani.
  • Miastenia gravis. Anticorpii se leaga de nervi si ii fac incapabili sa stimuleze corect muschii. Slabiciunea mulsculara care se agraveaza odata cu practicarea activitatii este principalul simptom.
  • Vasculita. Sistemul imunitar ataca si deterioreaza vasele de sange din acest grup de boli autoimune. Vasculita poate afecta orice organ, astfel incat simptomele variaza foarte mult si pot aparea aproape oriunde in corp.