Categorie: Boluri si Castroane

Deocamdata nu sunt produse disponibile

Ramai aproape! Produsele vor fi afisate aici pe masura ce vor fi adaugate.

Aici gasiti boluri si castroane care sunt facute din plastic fara BPA, unele avand dimensinuni perfecte pentru portiile destinate bebelusilor. Avem si cutii ideale pentru sandwich sau alimente, pentru scoala, birou sau chiar si pentru iesilie in parc.

 

De ce sa folosim produse fara BPA?

Bisfenol A, cunoscut sub denumirea de BPA, este un compus chimic folosit în producerea de material plastic. 

BPA se gaseste in majoritatea ambalajelor pentru mancare si bauturi, in sticlele in care se imbuteliaza apa, in sticlele pentru bebelusi și chiar in unele conserve. 

   

Toxicitatea BPA este inca dezbatuta, insa mai multe studii aduc argumente convingatoare pentru evitarea acestui produs chimic cu orice preț. Unul dintre studii a descoperit o legatura intre BPA si dereglarile hormonale, in sensul ca expunerea la aceasta substanta poate duce la tulburari endocrine cum ar fi sindromul ovarului polichistic, la infertilitate si chiar cancer de san si de prostata.

Un alt studiu a aratat ca BPA afecteaza metabolismul si poate duce la obezitate, diabet si chiar la boli cardiovasculare.

  

Conform Institutului National al Stiintelor pentru Sanatatea Mediului din SUA (NIEHS), alimentatia este prima sursa de expunere la BPA a oamenilor. Mai intai, substanta chimica intra in alimentele sau bauturile care sunt ambalate in materiale care contin BPA, prin incalzire sau infiltrare. Astfel, alimentele si bauturile transporta substanta in organism odata cu digestia si, astfel, poate avea efecte nocive asupra hormonilor si metabolismului.