Farduri Ten Bio & Naturale

Nu sunt produse in aceasta categorie

Farduri Ten Eco & Organice

    

Care sunt beneficiile unui machiaj mineral ?

Machiajul mineral nu reprezinta o noutate pe piata produselor cosmetice, fiind folosit de secole. Atat femeile cat si barbatii au folosit “ culorile pamantului “ pentru a-si picta trupurile in timpurile antice. Insa in ultimele decenii, metode conventionale au condus la dezvoltarea unor cosmet...

    

Care sunt beneficiile unui machiaj mineral ?

Machiajul mineral nu reprezinta o noutate pe piata produselor cosmetice, fiind folosit de secole. Atat femeile cat si barbatii au folosit “ culorile pamantului “ pentru a-si picta trupurile in timpurile antice. Insa in ultimele decenii, metode conventionale au condus la dezvoltarea unor cosmetice ce contin ingrediente chimice, unele dintre ele destul de dure pentru tenul nostru, altele carcinogene.

Machiajul mineral se intoarce la inceputurile cosmetologiei, utilizand ca baza de machiaj pudre fine, minerale naturale. Dezvoltat pe la mijlocul anilor 1970 ca si reactie la ingredientele ne-sanatoase ale machiajelor clasice, cosmeticele minerale au devenit o piata destul de stabila datorita celor care prefera produsele si metodele naturale de ingrijire si infrumusetare corporala.

   

Ingredientele machiajului mineral sunt minerale sterilizate si pulverizate in pudre fine amestecate apoi cu o varietate mare de pigmenti naturali anorganici (in compozitia carora intra numai substante din regnul mineral) .

Ingredientele primare folosite in compozitia machiajului mineral, sunt anorganice ceea ce inseamna ca nu sustin dezvoltarea bacteriilor si microbilor la nivelul tenului, sau produsului / instrumentului de make-up.

Machiajul mineral standard se gaseste sub forma de pudra, nu lichida sau cremoasa, de aceea nu are nevoie de stabilizatori sau alti emulsificatori pentru a impiedica dispersia lichidelor.

 

Aplicarea machiajului mineral prezinta beneficii clare comparativ cu produsele de machiaj chimice:

  • O cantitate redusa de produs de machiaj are o acoperire mare.
  • Un aspect uniform si placut in timp ce pielea este tratata si ingrijita.
  • Adecvat pentru orice tip de piele.
  • Contine ingrediente ce ofera nutrienti pielii.
  • Nu contine uleiuri si elimina problemele de aplicare si absorbtie a bazei de machiaj.
  • Contine ingrediente minerale cu proprietati antiinflamatorii si efecte de calmare.

Mai multe