Categorie: Cosmetice Copii

Sunt 21 produse.

Se afiseaza 1-21 din 21 produs(e)

Filtre active

    

Bebelusii si copiii sunt de 10 ori mai mai vulnerabili la substantele periculoase din cosmeticele conventionale decat suntem noi, adultii. Chimicalele se absorb prin piele si ajung in sistemul sanguin care le poarta prin corp, in ficat si in alte organe. Pe termen lung, aceasta contaminare este deosebit de periculoasasi le afecteaza sanatatea si dezvoltarea.

 

Care sunt substantele periculoase din cosmeticele pentru copii?

Care sunt substantele de care trebuie sa il feresti pe cel mic? Exact acele substante de care trebuie sa te feresti si pe tine insuti.

Iata o lista a celor mai periculoase: parabeni, sulfati, DEA (Dietanolamina), Cocamida DEA si Lauramida DEA, Petrolat, SLS, Aluminiu, Triclosan, Ftalati, metale grele, coloranti si parfumuri sintetice.

Din pacate, toate acestea se regasesc si in produsele cosmetice conventionale pentru bebelusi si copii. Poate cele mai mediatizate substante toxice din produsele cosmetice sunt parabenii.

Ce sunt parabenii din cosmetice? Un conservant sintetic ce prelungeste viata produselor, chiar si dupa ce ambalajul a fost desfacut. Efectele sale asupra organismului sunt insa toxice intrucat afecteaza sistemul endocrin, imunitar si poate contribui la aparitia cancerului.

 

Un bebelus creste repede. Azi iti zambeste si gangureste, maine-poimaine face primii pasi. Primii 3 ani din viata unui omulet sunt cei mai importanti pentru dezvoltarea lui, la fel de importanti ca si turnarea unei temelii trainice pentru casa.

De aceea, este musai sa fim foarte atenti la ce anume ne expunem bebelusii. Sa fim atenti la cum limitam sau cum punem o bariera intre ei si substantele chimice cu potential nociv pentru sanatatea lui, care astazi sunt practic peste tot.

Este bine sa ne indreptam atentia spre cosmeticele organice, adica spre acele cosmetice curate, cu ingrediente naturale, testate, verificate si certificate organic, si care au beneficii adevarate pentru corpul bebelusilor, fara sa lase “urme”.