Categorie: Alimente de Post

Sunt 134 produse.

Se afiseaza 1-72 din 134 produs(e)

Filtre active

   

In acest subcapitol gasiti alimente sanatoase, naturale, unele chiar ecologice, care sunt recomandate atat vegetarienilor cat si persoanelor care tin post. Gasiti alimente din soia, crème tartinabile pe baza de oleginoase si cu diferite condimente, legume la borcan, etc.

In special pentru cei care sunt vegetarieni sau vegani, sau persoanelor care tin post, leguminoasele joaca un rol important, avand un aport adecvat de proteine. Dar daca va ganditi ca pestele, carnea sau ouale au cele mai multe proteine atunci sunteti pe un drum gresit, deoarece lintea, fasolea si nautul sunt adevarate bombe de proteine.

Proteina este incredibil de importanta pentru corpul nostru, deoarece numai doza zilnica potrivita ne va asigura ca muschii nostri pot creste si se mentin in forma, iar sistemul nostru imunitar functioneaza corect.

 

Ce inseamna produs cu certificate ecologic sau BIO?

Produsele BIO sunt acelasi lucru cu produsele ECO sau organice. Motivul pentru care exista 3 denumiri distincte este ca fiecare din ele reprezinta tara in care sunt folosite. De exemplu, denumirea bio este folosita in principal in spatiul franco-german, termenul organic in Anglia, iar eco este termenul adoptat si in Romania. 

Certificarea produselor BIO se face dupa un set de reguli general valabile in toata lumea, de catre organisme de stat sau private, acreditate pentru evaluarea conformitatii produselor. 

Alegerea unui produs BIO in detrimentul unuia conventional poate insemna investirea unei sume mai mari la momentul respectiv, dar inseamna si un lucru important atat pentru sanatatea noastra cat si pentru natura.

Exista numeroase studii care arata ca produsele certificate BIO sunt mult mai benefice pentru sanatatea noastra, isi pastreaza un continut mai mare de vitamine si minerale si, mai ales, agriculturile bio reprezinta o metoda de a pastra solul natural, o influenta minima a omului asupra mediului inconjurator.