Categorie: Faina si Malai

Sunt 61 produse.

Se afiseaza 1-61 din 61 produs(e)

Filtre active

Ce este faina?

Faina este un produs alimentar obtinut prin macinarea sub forma de pulberea a semintelor de cereale sau a altor seminte de plante sau radacini (cum ar fi de Cassava), fiind principalul ingredient din care se produce painea — aliment de baza in multe culturi.

Faina din seminte de grau este unul dintre cele mai importante alimente europene, din America de Nord, Orientul Mijlociu si nordul Africii. Faina din boabe de porumb se numeste malai si a fost descoperita in jurul secolului al IX-lea i.Hr.; era obtinuta prin zdrobirea semintelor intre doua pietre de moara.

Faina se obtine si prin macinarea altor materii cum ar fi boiaua rezultata prin macinarea ardeiului uscat in prealabil, cafeaua prin macinarea boabelor de cafea,ambele folosite in alimentatie, faina de mustar folosita in alimentatie si cu rol medicinal. 

 

Ce este malaiul?

Malaiul (denumit si faina de porumb) este un produs de morarit, o faina alimentara obtinuta prin macinarea boabelor uscate de porumb. Are o larga utilizare in bucataria sud-americana si in America Centrala. Este folosit ca ingredient pentru mancaruri, dar si ca hrana pentru animale.

Pe continentul american a fost folosit in bucataria amerindiana (precolumbiana) inca din antichitate si, dupa descoperirea Americii de catre europeni, a ajuns in alimentatia europeana si s-a raspandit concomitent in toata lumea.

Cand malaiul e muiat intr-o solutie alcalina, cum ar fi apa de var (procedeu cunoscut ca "nixtamalizare"), se obtine o alta faina, numita "masa", ce e utilizata la prepararea de arepas, tamales si tortillas. Nixtamalizarea ajuta la prevenirea pelagrei și reduce mult din micotoxine.

 

In acest subcapitol gasiti mai multe tipuri de fainuri, de la faina de grau pana la faina de hrisca, orez, etc. Gasiti atat fainuri integrale cat si albe, marea majoritate fiind BIO.