Categorie: Uter

Sunt 17 produse.

Se afiseaza 1-17 din 17 produs(e)

Filtre active

Ce este uterul?

Uterul este un organ  genital  de reproducere feminin.Uterul este un organ musculo-cavitar.

Forma uterului este aceea de para. Uterul are  pereții  formați din tesut muscular subtire. De la media de 6 - 8 centimetri inaltime si intre 3 - 4 centimetri latime, in cursul sarcinii dimensiunile lui se maresc considerabil (la sfarsitul sarcinii inaltimea uterului este de aproximativ 30 de centimetri).

Uterul este asezat in continuarea vaginului, in pozitie usor inclinata spre in fata, deasupra vezicii urinare. Uneori se poate intampla ca pozitia lui sa fie si orientata usor spre posterior (spre in spate), in acest caz fiind vorba despre retroversie uterina (uter retrovers). Uterul isi schimba usor pozitia in cursul ciclului menstrual. El este sustinut de ligamente care ii confera o anumita flexibilitate si in acelasi timp il impiedica sa coboare in vagin.

Peretele uterin este captusit de o mucoasa numita endometru. Aceasta mucoasa, destinata sa gazduiasca oul fecundat, bogata in vase sanguine si structuri glandulare, suporta importante modificari in functie de perioadele ciclului menstrual si de varsta femeii.

 

Ce este fibromul uterin?

Fibromul uterin reprezinta o formatiune tumorala uterina benigna care duce la cresterea dimensiunilor uterului cu totul sau a unor portiunii din peretele uterin – ingrosarea peretelui uterin. Se mai folosesc si denumirile: leiomiom, miom.

 

Cauzele fibromului uterin

Cauzele care duc la aparitia fibromului uterin sunt necunoscute. Fibromul este hormonodependent, anumite femei au anumite gene mostenite care predispun la aparitia fibromului uterin, stilul de viata si numarul copiilor influenteaza aparitia si dezvoltarea fibroamelor uterine.

 

In acest subcapitol gasiti remedii naturiste, care sunt benefice in cazul fibromului uterin. De exemplu produsul Fitofibromstop de la Steaua Divina este un produs exceptional, recomandat si de medici.