Categorie: Gemoterapeutice

Sunt 136 produse.

Se afiseaza 1-72 din 136 produs(e)

Filtre active

Gemoterapia este noua fitoterapie care utilizeaza tesuturile embrionare ale plantelor (aflate in faza de diviziune celulara), numite si tesuturi meristematice sau meristeme, pentru detoxifiere celulara si implicit pentru refacerea functionalitatii celulare.

Gemoterapia a luat nastere in ani 1950-1960, cand medicii belgieni si francezi au descoperit efectele terapeutice benefice ale tesuturilor plantelor aflate in crestere. Medicul belgian Pol Henry a fost primul care s-a gandit ca tesutul format din celule care se divid foarte rapid trebuie sa aiba o energie curativa foarte ridicata. Acest tip de terapie a fost denumit fitoembrioterapie, primind ulterior numele de gemoterapie. Astazi este utilizata preponderent in statele din vestul Europei, in special in Franta si Italia. 

 

Ce sunt extractele gemoterapice

  • actioneaza profund, la nivel celular
  • sunt fabricate dupa o reteta, stabilita in urma unor studii farmaceutice si recunoscuta la nivel mondial, care prevede un raport planta:solvent de 1:200
  • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
  • prin tipul de extractie - glicero-alcoolic - se pastreaza continutul integral al fitocomplexului
  • concentraţia alcoolică este de 18%, cu excepţia a cateva extracte cu concentraţie alcoolica de 33%

 

Cantitatea de alcool din extractele gemoterapice nu impiedica recomandarea acestora si in afectari ale functiei hepatice, la copii, persoanelor insarcinate sau celor care conduc autovehicule.

Compozitia chimica este diferita de cea a partilor adulte ale plantei: contin in principal compusi sub forma de precursori ("celule stem" vegetale), dar si compusi care se acumuleaza si nu se mai transforma pe parcursul procesului de diferenţiere a tesuturilor.

Au un continut bogat in factori de crestere, enzime, proteine, aminoacizi, vitamine si saruri minerale, mult mai mare decat al partilor adulte ale plantei, nu prezinta toxicitate intrinseca si extrinseca, nu au reactii adverse si contraindicatii.

Extractele gemoterapice sunt usor de administrate, individualizand doza in picaturi sau ml, in functie de varsta.