Farfurii Lemn Bio & Naturale

Nu sunt produse in aceasta categorie

Farfurii Lemn Eco & Organice

    

Aici gasiti farfurie din lemn, ideala pentru prepararea aluatului de paine sau de prajituri. Farfuria este facuta din lemn masiv, fiind 100 % naturale.

 

De ce sa nu folosim recipiente, boluri si farfurii din plastic?

Fiecare dintre noi folosim caserole, PET-uri sau pahare din plastic, intrucat sunt practice si usor de depozitat. In co...

    

Aici gasiti farfurie din lemn, ideala pentru prepararea aluatului de paine sau de prajituri. Farfuria este facuta din lemn masiv, fiind 100 % naturale.

 

De ce sa nu folosim recipiente, boluri si farfurii din plastic?

Fiecare dintre noi folosim caserole, PET-uri sau pahare din plastic, intrucat sunt practice si usor de depozitat. In componenta lor intra insa materiale toxice, care ne pot imbolnavi grav. Cercetarile in domeniu au demonstrat ca anumite tipuri de plastic iti afecteaza direct sanatatea.

Unele dintre ele contin ftalati (polietilentereftalat), niste compusi toxici care se transfera in alimente atunci cand in recipiente se toarna lichide fierbinti. Acestia perturba activitatea hormonala, afecteaza aparatul reproducator masculin si declanseaza crize de astm la copii.

Alte recipiente contin bisfenol A (BPA), o substanta care poate da infertilitate la femei si care afecteaza cresterea si dezvoltarea in cazul copiilor.

    

BPA-ul se elibereaza in mancare, sub influenta caldurii. Prin urmare, nu este bine sa incalzesti mancarea la microunde, in recipiente de plastic, sau sa iti bei cafeaua in pahare de unica folosinta.

Vesela si tacamurile de unica folosinta contin si ele compusi cu potential cancerigen, cum ar fi stirenul. Expunerea la stiren pe perioada indelungata creste foarte mult riscul de cancer, mai ales daca exista si o predispozitie genetica.

   

Caserolele, sticlele si paharele care contin BPA pot cauza cancer si diabet. In plus, te predispun la multe alte probleme printre care:

leziuni ale creierului;
- nivel de agresivitate crescut;
- sistem imunitar slabit;
- afectiuni ovariene, tulburari menstruale sau infertilitate;
- cantitatea de sperma diminuata;
avort spontan;
- afectarea dezvoltarii fatului sau chiar decesul bebelusului la nastere.

Mai multe