Categorie: Accesorii Ceai Matcha

Sunt 2 produse.

Se afiseaza 1-2 din 2 produs(e)

Filtre active

    

In aceasta categorie gasiti lingurita din bambus si tel bambus pentru prepararea ceaiului Matcha.

 

Ce este ceaiul Matcha?

Ceaiul Matcha se obtine din planta Camellia sinensis, numita si arbore de ceai chinezesc. Matcha si ceaiul verde clasic provin de la aceeasi planta, dar ceaiul matcha este diferit. Cultivarea arborilor de ceai dateaza din China antica, unde a fost descoperit acum aproape 5.000 de ani de catre conducatorul Shen Nung. De fapt, in prezent, este una dintre cele mai utilizate plante. Timp de secole, planta a fost considerata un medicament valoros si a fost disponibila doar pentru o mica parte a societatii. Cultivarea ceaiului matcha difera de alte tipuri de ceai verde prin faptul ca arbustii sunt protejati de razele soarelui timp de 20-30 de zile inainte de recoltare. 

 

Lingura de ceai matcha

Lingura de ceai matcha cu maner lung din bambus este formata dintr-o bucata si tine exact 1 gram de pulbere de matcha. Bucurati-va de ceremonia ceaiului cu acest accesoriu japonez original si pregatiti ceaiul intr-un stil traditional. Lingura de masurare a ceaiului de bambus a fost indoita cu ajutorul aburului si cu indemanare manuala intr-o fabrica traditionala.

 

Tel bambus

Telul din bambus este ideal pentru a omogeniza ceaiul matcha si pentru a produce spuma prefecta si consistenta cremoasa pe care acesta trebuie sa le aiba. Acest instrument a fost folosit in ceremonia de ceai japonez de secole. Telul este sculptat manual dintr-o singura bucata de bambus. Acesta contine peste 150 de fire rezistente de bambus, care sunt ideale pentru a produce cantitatea potrivita de spuma in ceai.