Categorie: Diabet Zaharat

Sunt 93 produse.

Se afiseaza 1-72 din 93 produs(e)

Filtre active

    

In mod normal, pentru a asigura cursul firesc al tuturor proceselor vitale , organismul transforma alimentele in glucoza, pe care o trimite in sange. De aici, insulina (hormon secretat de celulele beta, care se afla in pancreasul endocrin, avand rol important in metabolismul glucidelor) transporta glucoza din sange catre toate celulele.

Ajunsa la nivelul celulelor, glucoza fie este transformata in energie necesara corpului pentru a indeplini anumite activitati (mentale, dar si fizice), fie este stocata pentru a fi utilizata mai tarziu. In cazul persoanelor care au diabet, organismul lor nu poate folosi corect insulina produsa ori nu are capacitatea de a secreta deloc insulina. 

    

Ce este diabetul zaharat?

Diabetul zaharat este o afectiune cronica care in prezent nu poate fi vindecata. Mai exact, diabetul zaharat este o boala cronica, netransmisibila care apare in clipa in care organismul nu mai poate produce insulina sau atunci cand corpul nu poate utiliza corect insulina.

In literatura de specialitate, diabetul zaharat este definit ca o tulburare metabolica. Odata aparut acesta va dura toata viata.

Boala se caracterizeaza prin modificari ale metabolismului glucidic, lipidic si proteic, rezultat fie din deficienta de insulinosecretie, insulinorezistenta sau ambele.

Sunt trei tipuri principale de diabet zaharat: diabet zaharat tip 1diabet zaharat tip 2 si diabetul gestational.

 

In acest subcapitol gasiti produse care poate sa ajute la scaderea glicemiei, unele in combinatie cu insulina, altele fara insulina (depinde de tipul de diabet). Gasiti capsule, tablete, ceaiuri simple si combinatii de plante, extracte din plante, etc. Gasiti si siropuri de tuse care sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat (sunt fara zahar, indulcite cu indulcitor natural).