Categorie: Alimente RAW

Sunt 84 produse.

Se afiseaza 1-72 din 84 produs(e)

Filtre active

    

Principiul de a consuma alimentele crude a aparut in secolul XIX, crezandu-se ca alimentele crude au mai multi nutrienti decat cele gatite si ca evita imbolnăvirea. Atunci cand gatim alimentele in mod normal, mineralele, nutrientii, vitaminele si enzimele sunt distruse.

In ultima perioada dieta raw-vegana devine din ce in ce mai populara, desi nu era necunoscuta nici inainte. Oamenii folosesc aceasta dieta din motive diferite, 2 dintre ele fiind sanatatea si mediul inconjurator. Aceasta dieta ajuta sanatatea prin scadereain greutate, imbunatatirea sanatatii inimii si scaderea riscului aparitiei diabetului.

 

Dieta raw-vegana aduce multe beneficii oamenilor care o pun in practica, cum ar fi:

 
Imbunatateste sanatatea inimii

Datorita concentrarii asupra consumului de fructe si legume, dieta raw-vegana imbunatateste starea inimii, deoarece atat fructele, cat si legumele sunt benefice scaderii tensiunii si scad riscul aparitiei bolilor de inima sau a accidentelor vasculare.

Ajuta la arderea kilogramelor

Atunci cand te lupti cu kilogramele in plus, dieta raw-vegana este o alegere buna pentru a scadea in greutate, dar si pentru a te mentine. Persoanele care au tinut aceasta dieta au pierdut intre 10-12 kilograme.

Reduce riscul aparitiei diabetului

Dieta raw-vegana, bazata pe fructe si legume, este bogata in fibre. Fibra este un nutrient in legatura cu scaderea glicemiei, asadar ajuta la indepartarea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. Dieta raw-vegana a reusit sa scada acest risc cu pana la 12%.

Imbunatateste digestia

La fel ca si in reducerea riscului de aparitie a diabetului, fibrele din plante ajuta la imbunatatirea digestiei, dietele raw-vegane continand fibre solubile care hranesc bacteria sanatoasa din intestine si insolubile care ajuta la iesirea mancarii mai repede din intestin.