Categorie: Endocrine

Sunt 40 produse.

Se afiseaza 1-40 din 40 produs(e)

Filtre active

   

Ce sunt disfunctiile endocrine?

Un sistem endocrin nefunctional se poate manifesta in nenumarate forme si iti poate afecta starea de bine generala. Aceste dezechilibre hormonale, ce au ca sursa o problema la nivelul glandelor endocrine ale organismului, sunt numite disfunctii endocrine sau tulburari endocrine.

Sistemul endocrin produce hormoni, care sunt semnale chimice trimise in corpul unei persoane prin intermediul sistemului circulator. Hormonii au rolul de a regla multe dintre procesele organismului, precum sunt respiratia, echilibrul fluidelor si controlul greutatii. Disfunctiile pot aparea la nivelul oricarei glande ce face parte din sistemul endocrin:

  • glanda pituitara;
  • glanda pineala;
  • hipotalamus;
  • hipofiza;
  • glandele suprarenale;
  • tiroida si paratiroidele;
  • pancreasul;
  • ovarele.

 

Cauzele disfunctiilor endocrine

Disfunctiile endocrine apar din cauza unor probleme ale glandelor sistemului endocrin. Dintre numeroasele tulburari endocrine, cele mai intalnite sunt cele legate de pancreas sau glandele tiroida, pituitara sau suprarenale.

 

Simptomele disfunctiilor endocrine

Disfunctiile endocrine pot fi deseori asimptomatice, iar atunci cand se manifesta, simptomele pot varia de la senzatii usoare la reacții severe care iti afecteaza intregul organism si starea generala de bine.

Doar o parte dintre afectiunile endocrine sunt intr-adevar mostenite sau apar fara a avea o cauză precisa. Cele mai multe dintre acestea au ca sursa a imbolnavirii obiceiuri nesanatoase din viata de zi cu zi, care este de dorit sa fie modificate.

Poti contribui la scaderea riscului aparitiei anumitor afectiuni endocrinologice printr-o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos, ce include echilibru emotional si activitate fizica regulata.

Sunt si suplimente alimentare, ceaiuri, extracte care poate sa ajuta la prevenirea si la reglarea disfunctiilor endocrine.