Categorie: Lotiuni de Par

Sunt 19 produse.

Se afiseaza 1-19 din 19 produs(e)

Filtre active

    

Tipuri de par

In general, exista mai multe categorii de par. Unii oameni au parul gras, ceea ce inseamna ca glandele sebacee sint superactive, producind multa grasime care lubrifiaza parul si pielea, dind un aspect gras.

Parul poate sa fie si uscat, cu virfurile despicate, datorita unei slabe activitati a glandelor sebacee sau datorita excesului de produse chimice (sampon, vopsea, balsam etc).

Se poate insa sa fiti un norocos care are un par normal, nici prea gras, nici uscat.

Matreata este de asemenea o problema cu care se confrunta si cei cu par gras, si cei cu parul uscat. Aceasta apare datorita unei dereglari a glandelor sebacee ale scalpului care produce mai multe celule ale pielii decit este necesar.

 

Structura parului

Parul are functia de baza de a proteja capul. Foarte solid, un fir de par poate sustine o greutate de 100 grame. Partea vizibila a firului de par are 3 straturi pricipale: medula, cortex, cuticula.

 

Caderea parului

Caderea parului este un proces fiziologic firesc, zilnic pierdem in medie 70-80 de fire de par. In special toamna, dar si primavara pierdem mai multe fire. Factorii care influenteaza negativ acest proces sunt multiplii: dereglare hormonala, stres si oboseala cronica, predispozitie genetica, infectii si inflamatii, diverse tratamente medicale.

Este foarte important sa se stie cauzele caderii excesive a parului, pentru a putea actiona cu eficienta.

In unele cazuri se poate trata problema cu succes doar prin aplicatii externe, in majoritatea cazurilor insa este necesarasi actiunea pe plan intern, atat fizic cat si emotional.

In acest subcapitol gasiti lotiuni de par impotriva caderii a parului, cu efect antimatreata, lotiuni pentru regenerarea scalpului si ale firelor de par, tratament pentru varfuri despicate, etc.