Filtrare dupa

Pret

Pret

  • 2,00 lei - 224,00 lei

Bio

Bio

Vegan

Vegan

Gluten

Gluten

Zahar

Zahar

Alergeni

Alergeni

Marca

Marca

Categorie: Sistem Nervos

Sunt 296 produse.

Se afiseaza 1-72 din 296 produs(e)

Filtre active

Sistemul nervos central, denumit si nevrax, are la baza miliarde de neuroni si este format din encefal, zona in care se afla creierul, din craniu si din maduva spinarii, care se regaseste de-a lungul coloanei vertebrale.

Afectarea, intr-un grad mai mic sau mai mare, oricareia dintre aceste componente, conduce la aparitia bolilor sistemului nervos central, mare parte dintre ele ireversibile.

 

Neurologia este o ramura speciala a medicinii care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor organice care afecteaza sistemul nervos central , periferic si vegetativ.

Structurile organice ce tin de domeniul neurologiei sunt:

  •         sistemul nervos central, creierul
  •         maduva spinarii, structurile inconjuratoare, precum si vasele sanguine care le hranesc,
  •         sistemul nervos periferic , nervii cranieni, radacinile nervoase si ganglionii spinali, nervii periferici, dupa iesirea din canalul spinal, inclusiv legaturile cu mușchii scheletici.

 

Bolile sistemului nervos


Orice disfunctie a sistemului nervos se poate manifesta prin tulburari de vedere, vorbire, mers, perceptie sau gandire. Dintre cele mai comune boli amintim boala Parkinson, maladia Alzheimer, boala Huntington, epilepsia, paralizia, scleroza, autismul, meningita, nevroza, sciatica si hipertensiune intracraniana.

Totodata, depresia, anxietatea, hiperactivitatea si durerile de cap pot fi manifestari care atesta o dereglare la nivelul sistemului nervos. De asemenea, o serie de factori pot sta la baza declansarii tulburarilor nervoase. In aceasta categorie intra traumatismele, tumorile si tulburarile vasculare, metabolice sau nutritionale.

Intoxicarea cu diferite substante sau medicamente si consumul de droguri pot provoca leziuni sistemului nervos si pot afecta calitatea vietii.

 

In acest subcapitol gasiti produse care sunt benefice in unele boli ale sistemului nervos: capsule, tablete, diferite combinatii de plante, tincture, etc.