Categorie: Dozatoare miere

Contine 1 produs.

Se afiseaza 1-1 din 1 produs(e)

Filtre active

In acest subcaipitol gasiti o Pompita pentru miere din plastic alimentar. Printr-o apasare se dozeaza o lingurita miere. Dupa folosire nu picura miere.

Pachetul contine:

 

  • Capac borcan diametru int.: 82 mm
  • Capac borcan diametru int.: 63 mm

 

Este un mod practic si elegant de a consuma mierea. Cel mai indicat este mentru miere de salcami, care se cristalizeaza foarte greu, dar si pentru alt tip de miere, care este in stare lichida inca.

 

De ce se cristalizeaza mierea?

Mierea naturala este un amestec concentrat de zaharuri, dintre care predomina fructoza si glucoza in proportie de 70%, respectiv 30-44% fructoza si 25-40% glucoza, insa procentele pot varia in functie de sortimentul de miere.

Raportul cantitativ dintre aceste doua zaharuri este motivul principal care duce la cristalizarea mierii, iar procentajul relativ al fiecaruia determina rapiditatea cu care se desfasoara procesul.
Astfel, zaharisirea mierii este un fenomen natural prin care aceasta trece din stare lichida in stare solida sau semisolida, fara a-si schimba gustul sau calitatea.

   

Mierea de albine incepe sa se zahariseasca in medie dupa aproximativ doua sau trei luni de la extragerea din fagure. Dupa ce mierea este scoasa din stup, fructoza incepe sa se dizolve in apa din compozitia sa, care in timp se evapora.

Glucoza, nefiind atat de solubila precum fructoza, se transforma in granule si rezulta astfel mierea zaharisita. Cu cat mierea de albine contine mai multa glucoza, cu atat cristalizeaza mai rapid.

   

Mierea de floarea-soarelui si mierea de rapita cristalizeaza foarte repede, chiar si la cateva saptamani dupa colectare, deseori gasindu-se doar sub forma solida. Mierea poliflora are de asemenea un timp scurt pana la cristalizare.

La polul opus se afla mierea de salcam care, datorita continutului ridicat de fructoza, cristalizeaza foarte greu, in aproximativ doi ani de zile.