Unt Bio & Naturale

7 produse

Crema Cocos Bio 200g Amaizin

18,50 lei
Miez pur de nuci de cocotier prelucrat fin. Acesta poate fi integrat in preparatele dumneavoastra preferate, asiatice sau autohtone. Inlocuieste perfect si crema de gatit. Trebue in acest sens sa amestecati niste crema, rasa sau bucatele mici, spre la sfarsitul gatitului.

Unt Cacao Chipsuri Bio 100g Rapunzel

19,00 lei
Unt de cacao dezodorizat si portionat sub forma de chipsuri, obtinut prin presare din masa de cacao incalzita la presiuni ridicate si indepartarea ulterioara a aromelor intense, usor, cu abur. Este un unt de cacao usor, cu gust bland, ce provine de la partenerii firmei Rapunzel Hand In Hand (HIH) din Republica Dominicana si Bolivia.

Unt de Murumuru 100g Tonik Pharm

25,00 lei
Unt din semintele fructelor arborelui Astrocaryum murumuru, fiind indicat pentru industria cosmetica. Poate fi utilizat ca atare direct pe piele sau ca ingredient in diferite produse cosmetice destinate ingrijirii pielii si parului, ca hidratant sau ca purtator in faza uleioasa.

Pasta Cacao - Eco 250g Pv Et

29,50 lei
Pasta de cacaocacao liquor este masa de cacao pura obtinuta din penitele de cacaococoa nibs prin macinare si topire continand in proportie aproximativ egala substanta solidauscata de cacao si unt de cacao

Unt de cacao Eco 250gr Kotys

31,00 lei
Unt ecologic de cacao in gama de produse Kotys a Asociatiei Quasar. Este o grasime vegetala comestibila, una dintre cele mai stabile grasimi, ce se poate folosi in variate retete de ciocolata, dulciuri si produse de patiserie sau se poate integra in diverse produse cosmetice.

Unt Clarifiat – Ghee 180g Strong Life

54,00 lei
100% unt clarifiat (purificat), cunoscut si sub numele de ghee, in gama de produse StrongLife de la VitalPlant.

Pasta de Cacao Bio 500g Paradisul Verde

57,00 lei
Pasta de cacao, numita si cacao liquor, contine in proportie aproximativ egala substanta solida (uscata) de cacao si unt de cacao, fiind masa de cacao pura ce este folosita pentru obtinerea ciocolatei amare sau este in continuare separata in unt de cacao si substamta solida/uscata de cacao.
Se afiseaza 1-7 din 7 articole

Unt Eco & Organice

In acest subcapitol gasiti diferite unturi: unt de ghee, unt de cacao cu miros si dezodorizat, pasta de cacao, unt de cocos, etc.

 

Ce este untul ghee?

Untul ghee provine din traditia culinara a Asiei de Sud si este o alternativa sanatoasa la untul si uleiul traditional. Acesta contine numai grasime pura, bogata in acizi grasi, vitamine si a...

In acest subcapitol gasiti diferite unturi: unt de ghee, unt de cacao cu miros si dezodorizat, pasta de cacao, unt de cocos, etc.

 

Ce este untul ghee?

Untul ghee provine din traditia culinara a Asiei de Sud si este o alternativa sanatoasa la untul si uleiul traditional. Acesta contine numai grasime pura, bogata in acizi grasi, vitamine si antioxidanti si este ideal pentru sandwich-uri, produse de patiserie, pentru gatit si prajire deoarece tratamentul termic nu altereaza gustul produselor alimentare imbogatindu-le cu substante nutritive. Ghee nu elibereaza substante nocive la temperaturi ridicate. 

Proprietatile sale il indica atat ca aliment, cat si ca tratament, singur, ori in combinatie cu plante sau alte produse terapeutice. Este important de stiut ca acesta contine vitaminele A si D si se digera usor, are efecte benefice asupra metabolismului si imbunatateste digestia. Grasimea din ghee atinge procentul cel mai ridicat de digerare si absorbtie dintre toate grasimile: 95 %!

 

Originea si formarea untului clarificat ghee

Acest unt rezulta din separarea grasimii din lapte de restul laptelui iar acest lucru se intampla printr -o incalzire treptata pana cand apa se evapora. Ca urmare a acestui proces rezulta trei straturi de proteine din zer, molecule de cazeina si grasime lichida.

Dupa indepartarea tuturor proteinelor si altor substante din grasime, prin racire se creeaza un unt clarificat sanatos. Untul clarificat este doar grasimea din unt, fara proteina si apa. Fierbinte, untul seamana cu un lichid galben, dupa racire avand o culoare frumoasa, fiind cremos si delicios, cu o aroma untoasa intensa.

Din untul ghee corect preparat apa este complet eliminata. In el nu se pot dezvolta nici un fel de germeni microbieni sau fungici.

Aceasta grasime speciala nu rancezeste. Daca este pastrat la temperatura ambianta toate proprietatile sale initiale raman active. Mai mult, el devine mai puternic odata cu trecerea timpului.

Mai multe