Categorie: Indulcitori

Sunt 56 produse.

Se afiseaza 1-56 din 56 produs(e)

Filtre active

In acest subcapitol gasiti indulcitori naturali, care sunt recoandate pentru inlocuirea zaharului rafinat si unele sunt indicate si persoanelor cu diabet zaharat. 

Consumul unei cantitati excesive de zahar provoaca mai multe probleme de sanatate. Consumul frecvent poate duce la probleme cardiace, cresterea colesterolului, obezitate, rezistenta la insulina sau chiar diabet.

Zaharul rafinat contine o cantitate mare de calorii si nu are niciun alt beneficiu nutritional. Acestea sunt asa numitele calorii goale, deoarece nu contin proteine, grasimi, fibre sau orice vitamine, minerale sau antioxidanti, de care organismul nostru are nevoie si ar putea fi benefice pentru sanatate. 

 

Inlocuitorii naturali ai zaharului

La fel cum putem produce inlocuitori ai zaharului, putem gasi inlocuitori si in natura. Asadar, daca ati decis sa eliminati zaharul din alimentatia voastra, indiferent de motiv, si va lipsesc gustarile dulci, nu trebuie sa disperați. Exista cateva sfaturi grozave pentru a inlocui zaharul cu o alternativa naturala.

   

1. Miere

Mierea este un indulcitor vascos, care este procesata cu adevarat in mod natural. Primul pas spre realizarea ei este faptul ca albinele, asa numitele albine lucratoare, colecteaza nectarul din flori sau din plante si il transporta in stup. Acolo serveste ca hrana pentru toate albinele „indulcitori intensivi”. care o pastreaza in stup ca intr-un depozit. In acel moment se produc diferite reactii chimice si din nectar incepe sa se formeze mierea. Aceasta este apoi colectata de apicultori si transferata pentru prelucrare ulterioara.

2. Sirop de agave

Agave este un tip de nectar de miere, care se produce din frunzele plantei de Agave tequilana. Este o planta suculenta originara din Mexic, al carui nectar este folosit pentru producerea tequilei. Datorita gustului sau dulce, este utilizata si pentru a produce indulcitori.

3. Stevia

Stevia este un indulcitor natural, care se produce din planta Stevia Rebaudiana Bertoni si poate fi considerata un soi de floarea soarelui. In lume exista pana la 150 de soiuri de stevia si cel mai frecvent se gaseste in America de Nord si de Sud. 

4. Eritritol 

Eritritolul apartine unei clase de compusi numiți alcooli de zahar. Acestia sunt utilizati ca indulcitori cu un continut scazut de calorii in produsele fara zahar sau si ca ingredient pentru retetele sanatoase. 

5. Xilitol

Xilitolul este un extract de mesteacan si, prin urmare, este un indulcitor natural. Fiziologic aproape ca nu se distinge de zaharul obisnuit, deoarece are aceeasi forma si aceeasi culoare.