Tratamente & Remedii Naturiste Duoden

12 produse

Ceai din Flori de Salcam 50g Ceaiul Casei

Ceai de flori de salcam, supliment alimentar de la Trident Coprimex. Actiune: calmant, tonifiant, calmeaza tusea, aromatizant.

Argila Algo 200g Alba Iulia

15,00 lei
Argila Algo, supliment alimenta de ajutor in tratarea multor afectiuni ale organismului.

Ceai pansament fitodigestiv 200g Ambrau

27,00 lei
Ceai pentru afectiuni gastrointestinale un remediu naturist din Farmacia Domnului Ambro Plant Este un supliment alimentar suta la suta natural Indicatii pirozis arsura pe piept esofagita gastrita ulcer gastrointestinal ulcer recidivant colite acute sau cronice enterocolite colici abdominali meteorism abdominal balonari sindroame dispeptice diaree dezinterie

Argila Albastra Granule 500g Romcos

29,50 lei
Argila albastra de Raciu contine substante active care refac potentialul mineral al organismului, actiunea sa terapeutica bazadu-se pe proprietatile sale antiinfectioase, antitoxice, cicatrizante, absorbante, degresante, antioxidante si chiar anticancerigene.

Extract Gemoterapic din Muguri de Smochin 50ml PlantExtrakt

32,50 lei
Macerat glicerinic din muguri de smochin (MG=D1) Plantextrakt, un extract cu efecte benefice asupra axului cortico-diencefalic, al sistemului neurovegetativ, al stomacului, al duodenului si al colonului.

Extract Gemoterapic din Mladite de Merisor 50ml PlantExtrakt

32,50 lei
Macerat glicerinic (MG=D1) din mladite de merisor (Vaccinium vitis idaea), Plantextrakt, supliment alimentar ce actioneaza la nivelul intestinelor, al cailor urinare, aparatului osteoarticular, vaselor arteriale si al aparatului genital feminin si masculin.

Produs Gemoterapic - Ovaz 50ml Plantextrakt

32,50 lei
Extractul din mladite si radicele de ovaz (Avena sativa) MG=D1 este un macerat glicerinic, un supliment alimentar ce sustine sistemele nervos central, osos, encdocrin, digestiv si urogenital.

Stomac Sanatos 60cps Fares

35,50 lei
Capsule Stomac Sanatos D49 Fares, supliment alimentar testat clinic intr o formula imbogatita cu obligeana Produsul contribuie la protectia mucoasei gastrice si ajuta la eliminarea disconfortului digestiv

Helicostop D91 60cps Fares

44,00 lei
Capsule Helicostop D91 Fares Inhiba dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori de la nivelul mucoasei gastrice

Apisan Forte 400g Apisan Forte

117,00 lei
Apisan Forte este un supliment nutritiv apicol suta la suta natural obtinut fara prelucrare termica Are un continut bogat in polen miere aminoacizi esentiali vitamine hidrosolubile si liposolubile hormoni enzime acizi nucleici ADN si ARN si substante antioxidante

Apisan Forte 750g Apisan Forte

194,00 lei
Apisan Forte este un supliment nutritiv apicol suta la suta natural obtinut fara prelucrare termica Are un continut bogat in polen miere aminoacizi esentiali vitamine hidrosolubile si liposolubile hormoni enzime acizi nucleici ADN si ARN si substante antioxidante

Argila Albastra Pulbere 1kg Romcos

43,00 lei
Stoc epuizat
ARGILA ALBASTRA PULBERE 1kg ROMCOS
Se afiseaza 1-12 din 12 articole

Tratament Natural Pentru Duoden

    

Duodenul reprezinta prima portiune a intestinului subtire in care chimul gastric este evacuat din stomac pentru continuarea digestiei, acesta asigurand relatii fiziologice de importanta majora cu canalul coledoc si ductul pancreatic.

Anatomia duodenului

Spre deosebire de segmentele urmatoare ale intestinului subtire, duodenul este fixa...

    

Duodenul reprezinta prima portiune a intestinului subtire in care chimul gastric este evacuat din stomac pentru continuarea digestiei, acesta asigurand relatii fiziologice de importanta majora cu canalul coledoc si ductul pancreatic.

Anatomia duodenului

Spre deosebire de segmentele urmatoare ale intestinului subtire, duodenul este fixat la peretele abdominal, aderenta acestuia fiind dobandita secundar, inca din stadiile initiale ale dezvoltarii ontogenetice, prin intermediul mezoduodenului.
Duodenul masoara aproximativ 20-25 cm lungime, descriind un arc de cerc, cu concavitatea orientata spre stanga ce cuprinde capul pancreasului si portiunile terminale ale ductelor hepato-pancreatice.

Calibrul sau variaza, micsorandu-se progresiv pe masura ce trecerea catre jejun este realizata. Limita de separatie dintre stomac si duoden este redata de santul duodenopiloric, in care se plaseaza inconstant vena prepilorica, iar limita distala este indicata de unghiul duodenojejunal, duodenul situandu-se astfel in intregime supraombilical.

La acest nivel este mentinut in pozitie de presa abdominala, exercitata de peretii abdominali prin contractia muschilor constituienti, precum si prin intermediul peritoneului, mezocolonului transvers si dispozitivului hepato-pancreatic, formatiunilor neurovasculare si muschiului suspensor al duodenului.

Din punct de vedere histologic, duodenul este alcatuit din cele patru tunici caracteristice tractului digestiv abdominal: seroasa, musculara, submucoasa, mucoasa. Acestea se prezinta la nivelul duodenului identic stuctural si functional cu restul intestinului subtire. 

 

Vascularizatia duodenului

Circulatia arteriala este asigurata de artera gastroduodenala, care emite arterele pancreaticoduodenale superioare si artera mezenterica superioara, din care pleaca arterele pancreaticoduodenale inferioare. Acestea formeaza doua arcade in jurul capului pancreatic, din care se desprind o suita de ramuri arteriale atat pentru duoden cat si pentru pancreas. La nivelul bulbului duodenal, sangele arterial ajunge si prin arterele supraduodenale si retroduodenale, desprinse de asemenea din artera gastroduodenala.

Mai multe