Categorie: Tincturi

Sunt 214 produse.

Se afiseaza 1-72 din 214 produs(e)

Filtre active

   

Ce sunt tincturile? 

Tinctura este considerata, conform DEX online, un medicament obtinut prin dizolvarea in alcool a elementelor active dintr-o planta. Termenul de tinctura provine din latinescul tinctura, fiind cunoscuta si cu denumirea de leac sau licoare colorata.

Ierburile si plantele sunt bogate in compusi care protejeaza organismul, ingrediente active precum polifenolii, alcaloizii, rasinile, terpenoide si flavonoide care au efecte puternice antioxidante, efecte antiinflamatoare si efecte ce ajuta vindecarea.

Alcoolul extrage proprietatile benefice ale plantei, asa ca la final ramai cu un lichid concentrat care este "infuzat" cu toate aceste componente vindecatoare. La fel ca ceaiurile din plante, tincturile pot fi facute dintr-o gama larga de plante si ierburi, dar tincturile sunt mai puternice.

De asemenea, o tinctura este un remediu care actioneaza foarte rapid, deoarece corpul nostru metabolizeaza alcoolul foarte repede, asa ca atunci cand iei o tinctura, te poti astepta sa simti rezultatele aproape imediat, chiar intr-un interval sub 10 minute.

Tincturile se pot folosi intern sub forma 20-30 picaturi amestecate cu ceai sau apa. Pentru uz extern, tincturile se aplica sub forma de comprese sau frectii locale.

   

Extract sau tinctura din plante?

Pentru unii dintre noi, extractul dintr-o planta este acelasi lucru cu o tinctura sau un ulei esential. In realitate, diferentele sunt foarte mari!

Desi in principiu termenii de extract si tinctura nu se deosebesc fundamental exista diferente in anumite cazuri:

  •         tinctura inseamna un extract in alcool si apa
  •         extract din plante poate fi orice solutie obtinuta folosind diversi solventi in functie de nevoie sau de principiile active urmarite: ulei, glicerina, propilen glicol, otet, etc.