Filtrare dupa

Pret

Pret

  • 0,00 lei - 1.435,00 lei

Bio

Bio

Vegan

Vegan

Gluten

Gluten

Zahar

Zahar

Raw

Raw

Alergeni

Alergeni

Marca

Marca

Categorie: Remedii Naturiste

Sunt 2330 produse.

Se afiseaza 1-72 din 2330 produs(e)

Filtre active

  

Ce sunt remediile naturiste?

Remediile naturiste au fost folosite timp de multi ani si au radacini mai mari decat medicina moderna. De fapt, remediile naturale stau la baza medicinei moderne. Comparativ cu medicamentele, remediile naturiste au putine sau deloc efecte adverse.

E pacat sa-ti ucizi stomacul cu o multime de medicamente pe baza de chimicale, cand te-ai putea bucura de aceleasi efecte, cu ajutorul unor solutii naturiste. Sigur, exista limite ale remediilor naturiste si ar fi total nefondat sa spunem ca acestea functioneaza in orice caz (sau mai ales in afectiunile foarte grave).

  

Cu toate acestea, merita sa cunoastesti cateva avantaje rapide ale remediilor naturiste:
  •         sunt mai accesibile decat medicamentele conventionale
  •         sunt mai usor de obtinut decat tratamentele/ medicametele cu prescriptie medicala
  •         ajuta la stabilizarea hormonilor si a metabolismului
  •         promoveaza o vindecara naturala a organismului
  •         intaresc sistemul imunitar
  •         de cele mai multe ori, sunt mai accesibile decat medicamentele
  •         au mai putine efecte secundare

 

Pentru ca remediile naturiste se adreseaza capacitatilor naturale de vindecare a organismului, ele imbunatatesc de fapt vindecarea biologica si accelereaza procesul de vindecare.

Asta inseamna ca mediul intern al organismului este mai degraba protejat decat ravasit – asa cum se intampla deseori cu medicamentele puternice, ca antibioticele.

In cazul antibioticelor, individul descopera ca dupa ce s-a tratat de o boala, a ramas cu afectiuni la stomac din cauza efectelor adverse ale medicamentelor sintetice si din nou este pus in situatia de a cauta noi solutii de vindecare, de aceasta data pentru stomac.

In cazul remediilor naturiste nu se intampla asa. Organismul este protejat, nu este partial distrus si nu necesita “re-vindecare” dupa administrarea tratamentului.

    

Cat de puternice sunt remediile naturiste?

Ceea ce multi nu stiu este ca ierburile si remediile naturiste sunt suficient de puternice pentru a stimula glandele sa reechilibreze hormonii prin relansarea productiei de hormoni. Hormonii joaca un rol important, pentru ca anunta organismul ca este timpul sa intensifice sau sa reduca procesele biologice.

Multe remedii naturiste implica un pachet de reguli de urmat pentru imbunatatirea capacitatii de vindecare. De exemplu, in timp ce o persoana creste aportul de apa cu lamaie pentru a elimina pietrele la rinichi, ea poate sa elimine si alimentele care favorizeaza formarea pietrelor la rinichi.

Asta este cheie remediilor naturiste: de a sprijini intotdeauna corpul pentru a se vindeca. La un moment dat, modificarile se transforma in obiceiuri care previn aparitiile viitoare ale afectiunii.

Studiile si practica demonstreaza ca remediile naturiste intaresc functionarea sistemului imunitar pentru a construi apararea organismului in mod natural. Astfel, se previn infectiile primare si secundare.

  

Oamenii pot dezvolta alergii la orice, in special la medicamente, produse alimentare si chiar remedii naturiste. Cu toate acestea, remediile naturiste au mult mai putine efecte adverse, comparativ cu medicina traditionala. Produsele farmaceutice au deseori efecte adverse cumplite, incat te poti vindeca de o afectiune si la scurt timp te imbolnavesti de altceva.

 

Siguranta remediilor naturiste

In Uniunea Europeana (U.E.), medicamentele/remediile naturiste sunt reglementate prin Directiva europeana privind medicamentele naturiste traditionale (Directiva europeana 2004/24/CE). Conform acestei legislatii, o companie care produce medicamente naturiste are obligatia de a demonstra ca produsul a fost utilizat timp de cel putin 15 ani in U.E. sau timp de 30 de ani in afara U.E.; autorizarea produselor naturiste are loc pe baza unor criterii esentiale de eligibilitate.

Agentiile nationale de reglementare au responsabilitatea de a monitoriza siguranta medicamentelor naturiste si de a acorda autorizatiile de punere pe piata a acestora.