Categorie: Supozitoare si Ovule

Sunt 16 produse.

Se afiseaza 1-16 din 16 produs(e)

Filtre active

Supozitoarele sunt forme farmaceutice destinate a fi utilizate pe cale rectala sau, in unele cazuri, vaginala (caz in care sunt denumite ovule) sau uretrala.  Sunt forme medicamentoase solide, de forma conica care au substanta activa inglobata intr-o masa grasoasa pe baza de unt de cacao, ceara de brad sau glicerina. Se topesc la temperature corpului si sunt absorbite lent. Administrarea supozitoarelor poate sa urmareasca un efect local sau sistemic, pot fi utilizate pentru tratamentul constipatiei si in tratamentul hemoroizilor.

   

Ovulele intravaginale reprezinta o optiune medicala terapeutica adoptata si oferita de medicul specialist pacientelor care necesita administrarea de solutii medicale pe plan local la nivelul aparatului genital feminin.

Ovulele vaginale se pot clasifica astfel :

  • ovule intravaginale recomandate in vederea administrarii de substante cu efect antifungic pentru tratarea diverselor infectii genitale cauzate de fungi/licheni.
  • ovule intravaginale recomandate pentru umectarea vaginului, in cazul situatiei patologice de uscaciune vaginala (situatie patologica deseori intalnita in cadrul sindromului de premenopauza sau in sarcina).

    

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii reprezinta dilatari de vene ce se afla in rect si anus. Sunt dilatatii venoase la fel ca varicele localizate la nivelul picioarelor.  In functie de locul unde apar, hemoroizii se clasifica in externi, in jurul anusului, si interni.

Simptomele hemoroizilor evolueaza in timp si, netratati, pot duce chiar la complicatii, ce necesita interventie chirurgicala.

Se estimeaza ca aproximativ 50% din populatie va suferi de simptome legate de hemoroizi la un moment dat al vietii. Insa incidenta exacta a acestei afectiuni este dificil de estimat, deoarece multi oameni sunt reticenti in a solicita sfatul medicului din diverse motive personale, culturale si socio-economice.