Categorie: Genitale Femei

Sunt 104 produse.

Se afiseaza 1-72 din 104 produs(e)

Filtre active

   

Femeile sunt destul de predispuse la diverse afectiuni ale aparatului genital, acesta fiind unul dintre motivele pentru care medicii ginecologi recomanda vizita la cabinetul de specialitate macar o data pe an. Nici barbatii nu sunt scapati de griji. Probleme ale zonei intime apar frecvent si in cazul barbatilor.

   

Semne pentru afectiuni genitale la femei

In cazul femeilor, infectiile urinare reprezinta cel mai des intalnita afectiune genitala. Jumatate dintre femei sufera de aceasta problema cel putin o data in viata.

Infectia tractului urinar este provocata de o bacterie. De cele mai multe ori, este vorba despre o bacterie din intestinul gros, care patrunde in uretra si ajunge in tractul urinar, la vezica si rinichi.

Afectiunea provoaca:

  • dureri sau arsuri in timpul urinarii;
  • nevoia de a urina mai des;
  • urina tulbure, cu miros neplacut.

 

Anexitele sunt si ele foarte intalnite in randul femeilor. In ceea ce priveste anexitele, principala problema o reprezinta faptul ca multe dintre femei amana vizita la medic. Ele pun aparitia anexitelor pe seama frigului si considera ca o sa treaca de la sine.

Raceala la ovare, asa cum este numita popular anexita, este o infectie cauzata de o bacterie, si deci trebuie tratata cu antibiotic. In cele mai multe cazuri, este vorba despre o infectie cu transmitere sexuala, cum ar fi Chlamydia, gonoreea, mycoplasma si ureaplasma.

Pe langa problemele imediate, bolile cu transmitere sexuala pot duce si la probleme de fertilitate, daca nu sunt diagnosticate si tratate la timp. Unul din 5 cazuri de infertilitate are drept cauza o boala cu transmitere sexuala, potrivit studiilor.