Tofu Silken cu broccoli & dressing din sos de soia si miso

Tofu Silken cu dressing de broccoli, sos de soia si Miso

Acest preparat savoros este bogat in umami, cel de-al cincilea gust sau gustul savorii si poate fi servit ca aperitiv, garnitura sau ca o cina usoara. In Japonia se mananca foarte mult tofu ca atare, “direct din cutie”, neprelucrat termic. Tofu simplu merge perfect cu dressing-ul de miso, pentru alte preparate culinare asiatice puteti folosi mai mult sos.

Detalii

Portii

2

Timp de preparare

20 minute

Timp de fierbere

10 minute

Ingrediente

Mod de preparare

  • Pentru dressing, puneti intr-un borcan sosul de soia, otetul, miso-ul, uleiul de susan, siropul de artar si ghimbirul. Insurubati capacul, scuturati bine borcanul pentru a se amesteca ingredientele si puneti dressingul deoparte.
  • Puneti usturoiul si o lingura de ulei vegetal intr-o tigaie si puneti-o la foc mic. Cand usturoiul capata o culoare aurie adaugati broccoli si puneti deasupra ulei. Adaugati 5 linguri (75ml) de apa rece si prajiti rapid agitand bine continutul (stir-fry) 5-6 minute pana ce apa se evapora si broccoli se inmoaie (adaugati apa si lasati pe foc ceva mai mult timp daca buchetelele de broccoli sunt mari).
  • Intre timp, scurgeti bine tofu pe un prosop de hartie si taiati-l in felii de 1cm grosime. Pe un platou puneti broccoli si asezati deasupra feliile de tofu. Turnati deasupra jumatate din cantitatea de dressing si garnisiti totul cu ceapa verde si seminte de susan.
  • Incalziti uleiul vegetal ramas (1 l-ra) intr-o tigaie mica la foc mare pana incepe sa fumege si turnati-l pe platou pentru a u0022vestejiu0022 usor ceapa verde. Puteti sa serviti acest meniu ca atare sau langa orez ori paste. Pofta buna!

Sfat: Dressing-ul ramas poate fi pastrat pana la o saptamana intr-un borcan la frigider.


Alte retete cu Tofu:

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *