Seminte de susan din agricultura ecologica certificata. Sunt foarte bogate in ulei (peste 50%) si o excelenta sursa de calciu vegetal si vitamine (B, D si E), contin si aminoacizi esentiali (lecitina) si alte minerale (fier, potasiu si magneziu). Se pot folosi in produse de panificatie, produse de patiserie sarate sau dulci, salate, musli, sau chiar amestecate in pesmet.
Susanul este una dintre cele mai vechi culturi de oleaginoase cunoscute, fiind cultivat de peste 3000 de ani. Femeile din Babilonul antic consumau halva, un amestec de miere si seminte de susan, pentru a-si prelungi tineretea si frumusetea, iar soldatii romani mancau aceste seminte pentru a dobandi putere si energie.
Semintele de susan sunt un ingredient important in bucatariile traditionale ale multor popoare, fiind folosite in general in produsele de panificatie sau de patiserie, dar si in diferite salate sau preparate culinare, intregi, sub forma de faina sau ca tahini (pasta din seminte de susan). Sub forma integrala, au un continut foarte ridicat de proteine, vitamine (vitamine din complexul B, vitamina E) si minerale (de calciu, fier, magneziu si zinc), antioxidanti (sesamin, sesamolin, sesamol, lignani), acizi grasi esentiali Omega 6, dar pentru a fi asimilate este necesar sa fie rasnite sau prajite.
In functie de soiul de la care provin, semintele de susan pot avea diverse culori, precum alb, galben, negru si rosu.
Ingrediente:
seminte de susan*. *ingredient din agricultura ecologica.
Alergeni: contine susan.
Valori nutritionale/100g:
Valoare energetica: 2429 kJ/ 588.0 kcal
Grasimi 50.0 g, din care acizi grasi saturati 7.6 g;
Carbohidrati 10.2 g, din care zaharuri 0.5 g;
Fibre 11.2 g;
Proteine 18 g;
Sare 0.11 g.
Tara de provenienta: Ungaria. Agricultura: non-UE.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Seminte de susan beneficii, proprietati si indicatii terapeutice
Reteta Batoane cu susan raw vegane
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@