Diferenta dintre fidea si paste

Diferenta dintre fidea si paste

Fideaua din Asia si pastele europene ar putea parea similare, dar au totusi multe diferente.

Diferenta dintre fidea si paste

Fideaua japoneza se obtine din grau mai moale, care da o culoare mai deschisa, o consistenta mai matasoasa si se gateste mai rapid.

Cat despre paste, ele sunt facute din grau dur (cel care creste in regiunile mediteraneene) care confera o culoare mai aurie, textura puternica si elastica, necesitand o muscatura mai ferma.

De asemenea, fideaua contine, in general, sare, care este adaugata pentru a face proteina mai moale si pentru a lega aluatul mai bine, in timp ce pastele nu contin, in mare parte, saruri. Fideaua poate fi gatita asadar fara a mai fi nevoie sa adaugam sare.

Ca si modalitate de servire, fideaua era servita in mod traditional intr-un bulion de sezon cald sau rece, in timp ce pastele eau adaugate intr-un sos divers.
Astazi totusi, exista si in privinta taiteilor o maniera diversa de pregatire si servire.

Cel mai diferit este totusi modul in care sunt facute cele doua:

  • aluatul de paste este in general extrudat (procedeul arata cam ca si stoarcerea unui tub de pasta de dinti), iar
  • taiteii/fideaua sunt obtinuti prin taierea fina a aluatului rulat. Acest proces este, in esenta, acelasi cu cel folosit in mod traditional de catre locuitorii japonezi in casele lor si in magazinele locale.

Obtinerea taiteilor japonezi

Pentru a obtine fidea, se incepe prin adaugarea de apa sarata la faina ecologica proaspat macinata.

Cantitatea corecta de sare este esentiala pentru a lega aluatul si pentru garantia ca fideaua va ramane proaspata in timpul procesului natural de uscare.

Aluatul obtinut este framantat complet, fiind apoi lasat sa se odihneasca pentru o perioada de timp, astfel incat sa ajunga la consistenta potrivita.

Odata incheiat acest proces, aluatul este trecut printr-o serie de role pentru a forma foi lungi, de diferite grosimi. Ultimul cilindru prin care trece are un taietor reglabil atasat, care poate fi ajustat pentru taiere groasa, subtire tip soba sau udon.

Taiteii astfel obtinuti sunt introdusi intr-o camera speciala pentru a se usca natural si lent, cel putin 30 de ore la temperatura camerei.

Acest tip de productie lunga si lenta este cel care ofera cea mai buna aroma posibila si o bina digerabilitate.

Gama japoneza de fidea de la Clearspring

Rapida ca si timp de gatire, delicioasa la gust si usor de digerat, paste taitei lati orez brun Clearspring si paste taitei lati orez brun Clearspring reprezinta un aliment versatil si foarte satisfacator.

Aceste sortimente pot fi folosite pe tot parcursul anului, intr-o gama larga de retete asiatice si nu numai, inclusiv fierbinti in suc de rosii, cu cartofi prajiti cu gust bogat sau in salate de vara suculente.

Produsele Clearspring sunt facute dupa retete traditionale japoneze, sunt fara oua si sunt certificate organic.


Si, daca v-ati hotarat care sunt urmatoarele paste pe care sa le incercati, poate gasiti ceva retete care va fac cu ochiul:

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *