Clatite fara gluten din faina de banane verzi

Clatite fara gluten din faina de banane verzi

Faina de banane verzi, cum ii spune si numele, este obtinuta prin macinarea bananelor necoapte. Este un aliment bogat in minerale cum ar fi potasiu, zinc, mangan, magneziu si fosfor.

Este un produs fara gluten in mod natural, fiind ideal pentru celiaci sau cei care tin diete tip “Paleo” .

O alta proprietate a bananelor verzi este continutul mare de amidon rezistent( 33-41g/100g). Acest amidon nu este digerat in intestinul subtire ci este fermentat de bacteriile din intenstinul gros si apoi absorbit, iar in felul acesta functioneaza ca un prebiotic dar in acelas timp si ca un regulator al glicemiei dupa mese.

Aceasta reteta se poate face si in varianta vegana, inlocuind ouale cu faina de seminte de in inmuiate (1 lingura de faina de seminte de in, peste care se pun 3 linguri de apa si se lasa 10-15 minute sa capete o consistenta gelatinoasa).

Reteta de clatite fara gluten din faina de banane verzi

Ingrediente

Pachet pentru Clatite fara gluten din faina de banane verzi
Pachet pentru Clatite fara gluten din faina de banane verzi

Mod de preparare

  • Amestecati semintele de in macinate cu apa si lasati 10-15 minute sa se gelifieze
  • Puneti faina intr-un bol, presarati praful de copt si amestecati. Adaugati compozitia obtinuta la pasul precedent apoi laptele vegetal, vanilia si zeama de lamaie si mixati pana obtineti o compozitie specifica clatitelor.
  • Incalziti intr-o tigaie uleiul de cocos. Puneti compozitie dupa gust (in functie de cantitatea de compozitie, clatitele ies mai groase sau mai subtiti). Prajiti-le dupa gust.
  • Puteti sa le serviti cu sirop de agave sau artar, impreuna cu banane sau alte fructe.

Pofta buna!


Poti incerca si:

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *