Ingrijirea parului acasa – retete homemade cu Aloe Vera

Ingrijirea parului acasa – retete homemade cu Aloe Vera

Cuprinsul acestui articol

  1. Masca de par cu ulei de masline si Aloe Vera pentru revitalizare
  2. Tratament pentru par uscat si aspru
  3. Sampon cu Aloe Vera si miere – natural si hranitor
  4. Sampon cu aloe vera – PH echilibrat
  5. Balsam de par natural, facut in casa, intens hidratant, cu Aloe Vera si ulei de cocos
  6. Ser pentru ingrijirea parului cu Aloe Vera

Aloe Vera este o planta care este destul de subevaluata in momentul de fata, cu toate ca toata lumea poate si ar trebui sa o aiba in casele lor.

Este un cactus umil care poate fi cultivat oriunde datorita instinctelor puternice de supravietuire pe care le are. Asadar, il puteti creste in gradina, pe terasa/balcon, in casa, in principiu, in orice zona deschisa si luminoasa.

In sanscrita, Aloe Vera este cunoscuta sub denumirea de “Kumari” – denumirea pentru fecioara. La fel ca si cuvantul, planta ofera acea energie tinereasca si feminina.

Aceasta planta este un adevarat dar de la natura care, folosit cu intelepciune, intareste treptat intreg organismul – este un foarte bun tonic pentru ficat, utilizarea regulata curata organismul, ajuta la reglarea zaharului si a grasimilor, trateaza obezitatea si icterul, vindeca si curata intern.

In plus, Aloe Vera are proprietati excelente in ceea ce priveste ingrijirea parului. In cele ce urmeaza, va propunem cateva retete homemade cu Aloe, pe care sa le incercati acasa – rezultatele vor fi pe masura!

#1. Masca de par cu ulei de masline si Aloe Vera pentru revitalizare

Parul dumneavoastra este lipsit de vitalitate, uscat si aspru, cu tendinte de cadere? Ei bine, gelul acestei plante minunate este un tonic excelent pentru par. Luati o frunza, taiati-o pe lungime in jumatate si scoateti tot gelul transparent din interior.

Combinati acest gel de Aloe cu 1 ou si 2-3 linguri de ulei de masline, amestecati bine si aplicati pe scalp si par pe toata lungimea. Dupa aplicare, acoperiti-va capul cu un prosop fierbinte si lasati aceasta masca sa actioneze. Samponati ca de obicei, dupa 40 de minute de la aplicarea mastii.

Daca urmati acest tratament de doua ori pe saptamana, veti observa in scurt timp ca parul dumneavoastra devine mai puternic si hidratat, se rupe mai putin, capatand un aspect mai sanatos.

Pont!

Daca nu aveti o planta de Aloe Vera pe acasa, puteti folosi gel gata preparat din magazinele de specialitate sau puteti prepara gel cu ajutorul pudrei de Aloe Vera.

In cazul in care folositi pudra – aceasta se dizolva in apa, iar pentru a obtine o compozitie cu structura unui gel se va apela la guma xanthan grad transparent 0,5-1,5%. Din 5 grame de pudra de Aloe Vera rezulta 1l de gel sau solutie.

#2. Tratament pentru par uscat si aspru

Acest cactus deloc pretentios este un aliment foarte hranitor pentru par.

Amestecati 2 linguri de gel de Aloe Vera cu 1 avocado pisat, 1 ou, 2 linguri de miere si 1 lingura de Triphala (sau Trifyla). Omogenizati bine toate aceste ingrediente si aplicati-le pe scalp si par (pe toata lungimea).  Acoperiti capul cu o masca de baie si lasati amestecul sa actioneze cel putin o ora.

Aceasta masca va hrani si va inmuia parul cel mai uscat si deteriorat, favorizand totodata cresterea sanatoasa a podoabei capilare. O puteti folosi o data pe saptamana.

Pe langa aceste masti care sunt nemaipomenite pentru par, puteti folosi sampoane si balsamuri imbogatite cu Aloe Barbadensis, care sa fie cat mai naturale si care sa completeze cu succes tratamentele facute acasa cu cel mai mic efort dar cu rezultate maxime.

#3. Sampon cu Aloe Vera si miere – natural si hranitor

Aceasta planta este antibacteriana si are proprietati antimicrobiene. Este si un antioxidant bun si contine Vitamina E si C. Toate acestea reprezinta un plus cand vine vorba de ingrijirea parului, oferindu-i acestuia un aspect lucios, catifelat si ingrijit. In plus, aceasta planta realmente deosebita, va hrani radacinile si va proteja de efectele nocive ale mediului.

Un sampon preparat din Aloe, miere si otet din cidru de mere este deosebit de benefic parului, mai ales pentru cei care sufera de iritatii la nivelul scalpului sau matreata.

Asadar, puneti un sfert de cana de gel de Aloe Vera intr-un bol, amestecati-l cu 2 linguri de miere si 2 linguri de otet din cidru de mere. Se amesteca pana cand se obtine o consistenta mai spumoasa. Pentru a parfuma amestecul, adaugati cateva picaturi din uleiul esential preferat.

Utilizati acest sampon natural in locul celui obisnuit, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

#4. Sampon cu aloe vera – PH echilibrat

Pentru combaterea diverselor afectiuni ale scalpului, aveti nevoie de un sampon natural cu un Ph echilibrat.

Pentru prepararea unui astfel de sampon, aveti nevoie de 1-2 cani de lapte de cocos, 2 cesti de gel de Aloe Vera si uleiuri esentiale care sa confere aroma si de ce nu, sa aduca un plus de beneficii samponului.

Toate ingredientele se amesteca bine intr-un bol, cu ajutorului unui tel sau al unui blender. Apoi, turnati amestecul in tavite pentru cuburi de gheata si puneti-le la inghetat. Cand doriti sa va spalati pe cap, scoateti un cub, lasati-l sa se dezghete si folositi compozitia ca pe un sampon normal.

Puteti turna toata compozitia intr-un recipient, pe care sa il tineti la frigider si sa scoateti cantitatea dorita inainte de a va spala pe cap.

#5. Balsam de par natural, facut in casa, intens hidratant, cu Aloe Vera si ulei de cocos

Prepararea acestui balsam este foarte rapida, usoara si numai buna de incercat. Este un balsam bun si pentru parul copiilor.

Aveti nevoie de doar doua ingrediente – gel de Aloe Vera si ulei de cocos.

Incalziti jumatate de ceasca de ulei de cocos si adaugati un sfert de cana de gel de Aloe Vera pente uleiul cald. Mixati totul cu ajutorul unui blender pentru a amesteca bine. Lasati-l sa devina cremos, apoi il puteti folosi.

Daca doriti, in locul uleiului de cocos puteti folosi ulei de masline, ulei de argan, ulei de jojoba sau orice alt ulei preferati. Puteti pune si cateva picaturi de ulei esential pentru a-i conferi balsamului un parfum natural si placut.

#6. Ser pentru ingrijirea parului cu Aloe Vera

Pentru prepararea acestuia, veti avea nevoie de

Luati jumatate de ceasca de gel de Aloe Vera si 2 linguri de ulei din seminte de struguri si amestecati-le bine intr-un castron. Adaugati o jumatate de cana de apa distilata si 4-5 picaturi de ulei esential. Se pot amesteca cu ajutorul unui blender pentru a obtine consistenta ideala.

Pont!

Acest ser se aplica pe parul umed, inainte de a va usca cu foehn-ul. Este un amestec care protejeaza parul de efectele caldurii intense date de coafare.

Daca simtiti ca acest ser va ingrasa radacinile, aplicati numai pe lungimea firului de par.

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *