Descopera miracolul vindecator din suc de iarba de grau!

Descopera miracolul vindecator din suc de iarba de grau

Invitat: Zakarias Geza – consilier holistic

In cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre iarba de grau – cea care are proprietati absolut remarcabile si cea care ajuta organismul sa treaca mai usor peste diverse boli si dereglari.

Da, este adevarat ca odinioara, graminaceele (grau, orz, secara…) erau considerate hrana pentru animale, dar in urma unor studii realizate la inceputul anilor ’30 s-a constatat ca aceste plante contin foarte multi nutrienti – sunt o “bomba” benefica organismului nostru, atat enzimatic, cat si vitaminic si din punct de vedere al continutului de oligoelemente si minerale.

Cea care a folosit cu succes si cea care totodata a schimbat opinia publica despre folosirea graului incoltit ca si tratament a fost Ann Wigmore – in anii ’60, in Statele Unite, ea a produs o adevarata revolutie in tratamentul cancerului.

In urma studiilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca iarba de grau trebuie consumata pana in momentul in care incepe sa se ramifice – trebuie consumata planta tanara, cu o singura frunza (de aproximativ 10-15 cm inaltime), pana in momentul in care incepe sa apara prima ramificatie.

De asemenea, iarba de grau consumata ca atare pentru noi nu este benefica, deoarece nu reusim sa extragem decat foarte putini nutrienti (datorita faptului ca are foarte multe fibre si celuloza, iar pe aceasta din urma noi nu o putem digera).
Prin stoarcere insa, putem beneficia de toti nutrientii benefici pentru organismul nostru.

Iarba de grau este ideala pentru o cura de detoxifiere si de revitalizare – in cazul acesta, vom avea nevoie de mai multe tavite pentru germinare.

Cantitatea necesara intr-o astfel de cura/tratament este undeva intre 2-3 lingurite si maxim 100 ml de suc pe zi.

Pentru a face suc din iarba de grau, puteti folosi un storcator manual – Storcator Manual Presare la Rece Lexen Healthyjuicer – pe care il gasiti in magazinele Paradisul Verde. Acest tip de storcator se preteaza pentru lastari sau fructe si legume fibroase.

Pentru a putea stoarce si fructe cu o consistenta mai pastoasa (mai moale) puteti incerca un Storcator Manual BPA free, Koju – cu acesta puteti stoarce toata gama de lastari, fructe si legume.

Care este intreg procesul prin care obtinem suc din iarba de grau?

In primul rand avem nevoie de un germinator in care am plantat boabele de grau, iar dupa 7-10 zile de germinare, firele au crescut suficient incat sa le putem consuma.

Urmatorul pas este sa tundem iarba de grau (este bine sa facem acest lucru dimineata, pentru ca sucul se bea pe stomacul gol) si sa o stoarcem manual.

Sucul din iarba de grau nu trebuie lasat de pe-o zi pe alta (nici macar mai mult de o jumatate de ora, de preferat) – trebuie consumat imediat, proaspat.

De asemena, este bine sa fie introdus in dieta treptat, pornind cu o cantitate mica (undeva la 20 ml pe zi) si urmand sa crestem doza progresiv, pana la maxim 100 ml pe zi.

Sucul din iarba de grau este de un verde crud, intens, dulceag si usor picant.

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *