Pudra de Aloe Vera

Pudra de Aloe Vera

Alo…e…vera ?!

De-a lungul anilor am folosit-o in zeci de situatii, in forme diverse, si am citit mult despre ea si m-am minunat de fiecare data cand mai aflam ceva nou despre ea. In mintea mea s-a conturat intrebarea “Planta asta e reala?” la cat de multe poate rezolva. De la intrebarea mintii mele am ajuns la jocul de cuvinte din titlu.

Aveam vreo cinci ani cand am cunoscut-o …ma privea semeata de pe un pervaz inalt si nu ma apropiam de ea niciodata ca nu parea deloc prietenoasa. Cu tepii ei si forma ca de coada de dragon nu ma imbia nici sa o ating, nici sa o miros. Erau in casa bunicii mele multe flori …si ea…planta, asa o numeam.

Intr-o zi manata de curiozitate am pus mana pe o tava incinsa. Nu a fost grav….dar am plans, am strgat, m-am culcusit cu dramatism la pieptul bunicii mele. Ea, inteleapta si calma, niciodata dramatica m-a linistit si mi-a facut cunostinta cu…planta. I-a retezat o frunza, si mi-a pus pulpa racoroasa si moale pe deget. Atunci am primit lectia invelisului exterior si a felului in care el ne induce in eroare, dar nu despre asta vreau sa vorbim azi. De atunci nu i-am mai spus planta, si am respectat-o iar cand m-am mutat la casa mea mi-am dorit si eu una. Tudor o iubeste si o ingrijeste si ii spune Alo…e.

Aloe Vera exista, si nu degeaba i se spunea Mana lui Dumnezeu de catre amerindieni. Imunostimulator, antifungic, antibacterian, grabeste procesul de videcare a pielii lezate si de formare a noilor celule, antiinflamator, pasament gastric, ajuta la pastrarea sanatatii gingiilor, vindeca constipatia,  poate scade nivelul zaharurilor din sange ajutand mult persoanele cu diabet, vindeca  dermatita sau refluxul gastric, ajuta la prevenirea cancerului, amelioreaza durerile provocate de artrita si efectele adverse ale radioterapiei, ajuta la pastrarea sanatatii podoabei capilare si are afecte antiimbatranire, trateaza indigestia si greata, vindeca aftele bucale,  este atat de versatila incat eu o definesc ca fiind indispensabila intr-o casa oarecare, dar mai cu seama intr-una in care cresc si exploreaza doi, trei prunci.

Contine minerale si vitamine  precum  calciu, magneziu, potasiu,siliciu, fier cupru,crom, zinc, litiu si siliciu si vitamina A,  C, B1,B2, B3, B4 si mult discutatul B12, e si acid folic. Bogata in glicosaminoglicani pastreaza sanatoasa zona gelatinoasa a articulatiilor. Este plina de aminoacizi esentiali bunei functionari a trupului uman si enzime esential ein digestie si buna functionare a ficatului.

Aloe vera pregateste un teren curat si propice pentru buna absorbtie a nutrientilor din alimentele ingerate, stimuland de asemenea absorbtia altor suplimente de natura bio organica.

Teama noastra fireasca referitoare la pudre intervine si in cazul pudrei de aloe. Mai are nutrienti? Mai are toate aceste proprietati fantastice? Cum a fost procesata?

Pudra de aloe este obtinuta prin uscarea la temperaturi joase a frunzelor si  macinarea lenta a acestora ceea ce face ca ea sa nu isi piarda din nutrienti si proprietati miraculoase.

Avantajele utilizarii pudrei sunt referitoare la pastrare, la concentratie, la posibilitatea de introducere in preparate diverse. In plus ne asiguram ca ce consumam are o provenienta organica, bio prin certificarile oferite de producatori. In forma de pudra poate fi mai usor introdusa in retete cosmetice pentru diverse utilizari.

Nu lasati forma sa va opreasca, introduceti Aloe Vera in viata voastra. Argumente gasiti mai sus, si surse de imbogatirea a informatiei mai jos.

Soare!

Ina ,

de la Ce Stie Ina Sa Faca

//www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-607-aloe.aspx?activeingredientid=607

//www.aloe-vera-remedies.com/aloe-vera-powder.html

//draxe.com/aloe-vera-benefits/

//www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-aloe-vera.html

//authoritynutrition.com/8-proven-health-benefits-of-aloe-vera/

Despre Ina Bascoveanu

Are un stil de viata raw-vegan, gateste, scrie si are propria afacere, numita "Ce stie Ina sa faca" - unde gasesti o gramada de produse raw-vegane si retete care mai de care!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *