Spirulina – beneficii, proprietati si indicatii terapeutice

Spirulina – beneficii, proprietati si indicatii terapeutice

Spirulina este alga minune care iti hraneste si intareste organismul – este vedeta acestui articol. Este o alga mica ce contribuie la productia de oxigen inca dinaintea aparitiei omului pe planeta.

Contine foarte multi nutrienti si ofera beneficii importante organismului din interior spre exterior, si in acest articol veti afla la ce ajuta si de ce este atat de cautata.

Cuprinsul acestui articol:
1. Ce este spirulina?
2. Actiuni terapeutice si beneficii spirulina
3. Cum se administreaza spirulina?
4. Indicatii si Contraindicatii spirulina
5. Calorii si Informatii Nutritionale
6. Retete cosmetice cu spirulina
7. Pret spirulina

Ce este spirulina?

Spirulina este o alga formata dintr-o singura celula, de culoare verde spre albastru, din aceasi familie cu chlorella.
Forma sa este spiralata, fiind de doar cativa microni.
Se dezvolta in apele dulci dar si in apa sarata, fiind una dintre cele mai studiate plante de pe planeta.

Ce este spirulina?

Este o planta renumita pentru aroma sa intensa si pentru numarul urias de nutrienti, si a fost numita superaliment.

Este folosita atat pentru prepararea de bauturi proaspete si naturale cat si in batoane energizante sau ca supliment natural alimentar, iar cand este administrata in fiecare zi are tot potentialul de a iti reda vitalitatea si starea optima de sanatate.

Baton Proteic Energizant V Life Migdale, Spirulina, 40g Bounce
Baton Proteic Energizant V Life Migdale, Spirulina, 40g Bounce

Actiuni terapeutice si beneficii spirulina

  • Tratarea anemiei – avand un numar foarte mare de nutrienti, reprezinta un ajutor real pentru cei care au anemie, este perfecta pentru tratarea deficitului de calciu sau de fier, avand de 20 de ori mai mult fier comparativ cu spanacul.
  • Spirulina este adjuvant in tratamentul afectiunilor cardiovasculare – fiind bogata in acizi Omega 3 si 6 aceasta alga are capacitatea de a putea stabiliza fluxul de sange si reduce tensiunea arteriala regland in acelasi timp si nivelul de colesterol rau existent in sange.
  • Previne afectiunile globilor oculari – cataracta, miopia, glaucomul si degenerescenta maculara datorita continutul important de vitamina A si de substante antioxidante.
  • Sustine dintii si oasele avand un continut considerabil de calciu.
  • Protejeaza foarte bine stomacul avand un numar mare de proteine, clorofila si vitamine si tot potentialul de a neutraliza acidul gastric. Imbunatateste digestia si vindeca ulcerul si alte afectiuni ale stomacului.
  • Ajuta la regenerarea celulelor avand acizi nucleici care incetinesc imbatranirea. Este benefica in stari de convalescenta si reface organismul chiar si in urma chimioterapiei.
  • Trateaza candidoza – datorita proprietatilor antimicrobiene, elimina bacteriile si microbii din organism contirbuind la dezvoltarea bacteriilor sanatoase dar si la intarirea sistemului imunitar.
  • Ajuta in curele de slabire – avand un numar mare de nutrienti, da repede senzatia de satietate si elimina nevoia de gustari suplimentare intre mese.
  • Regleaza nivelul de hormoni. Regleaza si productia de insulina, de hormoni tiroidieni sau steroizi si este un ajutor real pentru tratarea frigiditatii si impotentei.
  • Ajuta la mentinerea sanatatii pielii – cu ajutorul antioxidantilor pe care ii contine protejeaza pielea de radicalii liberi si ajuta la mentinerea elasticitatii si tineretii.
Actiuni terapeutice si beneficii spirulina
  • Ajuta in tratamentele pentru HIV si imbunatateste sanatatea adultilor sau copiilor infectati cu HIV ajutand organismul in lupta cu aceasta boala.
  • Ajuta la prevenirea cancerului si stimuleaza productia de anticorpi cu rolul de a lupta contra infectiilor, previne bolile cronice si infectiile si creste imunitatea.
  • Intareste sistemul imunitar – datorita numarului mare de nutrienti continuti, contribuie la buna functionare a organismului si sustine sistemul imunitar puternic si sanatos.
  • Confera mai multa energie si un plus de vitamine, proteine, minerale, acizi grasi esentiali si clorofila.
  • Previne si trateaza diverse afectiuni si impiedica dezvoltarea virusurilor in organism, combatand cu succes virozele respiratorii. Ajuta cu succes sistemul imunitar in lupta cu infectiile avand efect antibiotic. De asemenea s-au constatat efecte benefice in rinite si astm.
  • Ajuta la buna functionare a sistemului nervos, reducand starile de anxietate, stres si depresie.
  • Ajuta la protejarea ficatului si la refacerea celulelor hepatice. Este un tratament recomandat in cazul cirozei sau in cazul hepatitelor cronice.
  • Are rolul de a detoxifia organismul iar spirulina face minuni pentru eliminarea metalelor grele existente in organism, fiind eficienta chiar si in cazul otravirii cu arsenic.

Cum se administreaza spirulina?

Spirulina este vanduta pe piata sub forma de comprimate, capsule si pudra.

Este recomandat sa fie luata dimineata, cu apa in cantitati mici iar o jumatate de ora dupa se recomanda evitarea bauturilor alcoolice.
Este bine sa eviti sa bei cafea si racoritoare o jumatate de ora de la administrare. Toate aceste substante pot sa distruga nutrientii si enzimele existente in acest superaliment.

Atata timp cat urmezi tratamente pe baza de spirulina iti recomandam sa consumi cu  1 l de apa mai mult in fiecare zi pentru a asigura o absorbtie buna a substantelor nutritive.
Curele nu trebuie sa depaseasca 3 luni, cu pauze de maxim 30 de zile intre ele. Poti urma chiar si cure mai lungi, de 1 an, cu pauze, dar se recomanda in sensul acesta o vizita la medic inainte.

Indicatii si Contraindicatii spirulina

Asa cum se poate vedea si mai sus, sunt numeroase afectiuni si tratamente in care spirulina este indicata, fiind un superaliment si o alga minune in acelasi timp.

Indicatii si Contraindicatii spirulina

Daca nu gasesti in prospect cam cum ar trebui sa o utilizezi, iti prezentam noi modul optim de folosire.
Este buna pentru toti, inclusiv pentru copii, dar cantitatile sunt diferite si este recomandat sa tii cont de ele.

  • Adultii ar trebui sa ia cel mult 1.6 grame pe zi in 2 sau 3 reprize.
  • Copiii pot lua intre 0.6 si 1.2 grame pe zi.
  • Sportivii au voie pana la 10 grame pe zi.
  • Femeile insarcinate pot lua in jur de 1g pe zi.
  • Cei care au colesterolul mare pot lua intre 1 si 8 grame pe zi, in functie de recomandarile medicului.
  • Pentru a mentine glicemia sub control se poate folosi o doza de 2 grame pe zi.
  • Pentru cei care au steatoza hepatica este recomandata o cantitate maxima de 4.5 grame pe zi.

Contraindicatii:

  • Persoanele care au afectiuni renale ar trebui sa consulte neaparat un medic inainte sa consume acest superaliment.
  • Pentru ca aceasta are un continut mare de iod, nu este recomandata persoanelor care au hipertiroidie.
  • Pentru ca are in compozitia sa fenilalanina nu trebuie sa fie consumata de catre persoanele care au fenilcetonurie.
  • Persoanele mai mici de 3 ani nu ar trebui sa consume deloc spirulina.

Calorii si Informatii Nutritionale

Aceasta alga unicelulara are in compozitia sa:

  • proteine in procent de 50 pana la 70% din greutatea sa
  • lipide – pana la 6% din masa totala
  • glucide – intre 7 si 14% din masa totala
  • vitamine: A, B1, B2, B3, B6 si B12, D, E si K, biotina, acid folic si acid pantotenic
  • acizi grasi esentiali
  • antioxidanti – clorofila
  • 8 aminoacizi esentiali.
Calorii si Informatii Nutritionale

Totodata, are 190 calorii pe 100 de grame si un indice glicemic de 0, ceea ce o face ideala in curele de slabire.
Slabeste sanatos utilizand acest superaliment si iti vei imbunatati totodata mai multe functii ale organismului.

Retete cosmetice cu spirulina

Exista mai multe retete care contin spirulina si noi iti vom prezenta astazi o reteta de preparat acasa pentru cosmetica.

Pentru ca are in compozitia sa un numar mare de nutrienti, aceasta alga minunata ofera foarte multe beneficii si in sectorul cosmetic.
Iti va tonifia pielea, iti va ameliora cearcanele si va elimina uscaciunea pielii, prevenind in acelasi timp si imbatranirea acesteia si ajutand la detoxifierea tenului.
Efectul sau este unul calmant si reduce porii dilatati, elimina complet petele si regenereaza pielea, scapandu-te de iritatii.

Pe piata vei gasi numeroase creme care contin spirulina si care sunt foarte bune pentru ten sensibil si te ajuta in timpul sezonului rece atunci cand pielea este expusa la frig si la vant.

masca pentru fata cu miere si spirulina

Daca vrei sa iti faci propriul tratament acasa, iti prezentam o masca pentru fata cu miere si spirulina care nu are cum sa dea gres:

  • 1 lingurita de pudra de spirulina
  • 1 lingurita de miere bio
  • 1 picatura de ulei de levantica, sau cu orice aroma care iti place.
  • Apa plata pentru ca va face ca masca sa se intinda mai usor.

Amesteca ingredientele intr-un bol, pana cand obtii o crema pe care o poti aplica pe tenul curat si o poti lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute.
La final, clateste bine tenul cu apa din abundenta si aplica o crema hidratanta. Tenul tau va fi luminos, tonifiat si curat.

Varianta mai simpla este masca pe baza de apa si spirulina.

Se amesteca o jumatate de lingurita de spirulina cu o cantitate mica de apa atat cat sa se formeze o pasta.
Se aplica aceasta masca de 2 ori in fiecare saptamana pentru un ten curat, stralucitor si sanatos.

In plus, daca consumi in mod regulat aceasta alga, unghiile tale vor fi mai sanatoase si ai toate sansele sa scapi de negi.

Spirulina este foarte buna si pentru par, ajutand la regenerare. Poate sa fie un foarte bun remediu pentru alopecie si datoita antioxidantilor vei scapa de matreata.

Pret spirulina

Avand atat de multe beneficii esti tentat sa crezi ca acest cu adevarat superaliment poate fi scump insa realitatea nu este deloc asa.

Spirulina se gaseste sub forma de capsule, tablete sau pulbere si are preturi cuprinse intre 13 lei pentru maxim 60 de comprimate si pana la 70 de lei pentru cel mult 100 de comprimate, tinand cont de brand si de concentratii.


Pe aceeasi tema:

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Un comentariu

  1. Magdalena pereverza

    Foarte interesant, mulțumesc mult pentru informații! Nu cunosc motivul pentru care, eu nu am folosit niciodată acest produs. Știu câtă reclama și cât efort depunea Ștefan Manea- care a creat o adevărată școală despre produsele naturiste! Îl ascultam cu răsuflarea tăiată! Domnul să-l aibă în paza Sa!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *