Argintul – puternic antibiotic natural

Argintul – puternic antibiotic natural

Argintul a fost folosit atat de popoarele antichitatii (greci, egipteni) pentru conservarea lichidelor si vindecarea ranilor, cat si de vechii alchimisti.

Statiile cosmice NASA si MIR folosesc argintul coloidal in transformarea apei reziduale in apa potabila. Aceasta varianta a fost aleasa in urma testarii, de catre cercetatori, a 23 de metode diferite de purificare a apei.

Un antibiotic artificial distruge, in medie, 6 tipuri de microbi, pe cand argintul coloidal distruge in cateva minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, fara nici un efect secundar nociv si fara a fi toxic.

Cuprinsul acestui articol:
1. Ce este argintul coloidal?
2. Cum functioneaza argintul coloidal?
3. Cateva dintre proprietatile argintului coloidal
4. Siguranta si efecte secundare

Ce este argintul coloidal?

Argintul coloidal se prezinta sub forma unei solutii coloidale de particule foarte mici de argint, in suspensie in apa demineralizata.

Avand in vedere dimensiunile reduse, un proces normal de filtrare nu le-ar elimina.

Marimea particulelor de argint din solutia coloidala poate varia, insa unele sunt atat de mici incat sunt numite “nanoparticule” – asta inseamna ca au o dimensiune mai mica de 100nm si sunt invizibile pentru ochiul uman.

Cum functioneaza argintul coloidal?

Se spune ca argintul coloidal are efecte antibacteriene si antiseptice largi atunci cand este luat oral sau plasat pe o rana.

Nu se stie exact cum functioneaza argintul coloidal. Cu toate acestea, cercetarile sugereaza ca se ataseaza de proteine ​​de pe peretii celulari ai bacteriilor, daunand membranelor lor celulare.

Acest lucru permite ionilor de argint sa treaca in celule, unde pot interfera cu procesele metabolice ale bacteriilor si le pot deteriora ADN-ul, ceea ce duce la moartea celulei.

Se crede ca efectele argintului coloidal variaza in functie de marimea si forma particulelor de argint, precum si de concentratia lor intr-o solutie.

Un numar mare de particule mici are o suprafata mai mare decat un numar mai mic de particule mari. Drept urmare, o solutie care contine mai multe nanoparticule de argint, care au o dimensiune mai mica a particulelor, poate elibera mai multi ioni de argint.

Ionii de argint sunt eliberati din particulele de argint atunci cand intra in contact cu umiditatea, cum ar fi fluidele corporale.

Sunt considerate a fi partea „activa biologic” a argintului coloidal care ii confera proprietatile sale medicinale.

Cu toate acestea, merita mentionat faptul ca produsele din argint coloidal nu sunt standardizate si pot avea efecte secundare grave.

Solutiile coloidale disponibile in comert pot varia foarte mult in ceea ce priveste modul in care sunt produse, precum si numarul si marimea particulelor de argint pe care le contin.

Cateva dintre proprietatile argintului coloidal

Antimicrobian cu actiune mare si efect puternic

Cercetatorul Henry Kruk, in anul 1914, afirma: “nu cunosc nici un microb care in experimentele de laborator sa nu poata fi distrus in doar 6 minute cu ajutorul argintului coloidal“.

Aceasta afirmatie a fost probata in anul 2003 in urma studiilor efectuate la Universitatea din Texas. In cadrul acestor cercetari si experimente argintul coloidal a fost aplicat pe culturile vii ale diferitelor bacterii patogene. Rezultatul: bacteriile patogene, aflate intr-o populatie de 10 milioane pana la 1 miliard de unitati, au disparut dupa 2 pana la 10 minute de expunere la argintul coloidal.

Inca din anul 1983, Ministerul Sanatatii din SUA a recunoscut si a aprobat argintul coloidal ca fiind un medicament fara reactii adverse care se poate elibera fara reteta de la medicul specialist.

Ajutor in procesul de slabire

Cercetarile stiintifice au demonstrat ca exista unii paraziti care actioneaza asupra centrului de ardere a grasimilor din organism, care se afla in hipotalamus. Acest centru, fiind blocat de catre paraziti, nu poate dizolva grasimile din alimentele ingerate si grasimile se depun pe tesuturi. Asa se explica de ce unii oameni se ingrasa chiar fara a manca mult.

Argintul coloidal distruge eficient parazitii, deblocand centrul de ardere a grasimilor pentru ca acesta sa-si poata exercita functia in parametri normali iar corpul sa-si poata redobandi greutatea normala fara a apela la diete. 

Potential distrugator al celulelor canceroase

Alti cercetatorii moderni, pe de alta parte, au ajuns la concluzia ca argintul, sub forma de nanoparticule, poate distruge cancerul.

De exemplu, Dr. Gery Smith, cercetator la laboratorul din Saint Louis, a declarat: “prezenta argintului in organism a determinat dediferentierea celulelor cancerigene astfel incat organismul a inceput sa-si revina“.

Un specialist in tratarea cu succes a cancerului mamar, dr. Norman Bjonderstrom, din Suedia, introduce in tesutul tumorii ace din argint pur care sunt conectate la curent electric de mica intensitate. Prin procesul de electroliza in interiorul tumorii ajung ionii pozitivi ai argintului care distrug tumora canceroasa.

Puternic antiinflamator

In cadrul celui de-al 12-lea Congres national cu tema “Omul si medicamentul”, desfasurat in Rusia, in anul 2005, dr. docent Sarava, specialist in dermatologie si boli venerice in cadrul Universitatii de Stat din Moscova, a prezentat in referatul sau efectele de calmare a proceselor inflamatoare ale argintului coloidal, rezultate in urma a 5 ani de cercetare.

Luat zilnic, argintul coloidal asigura un al doilea sistem imunitar, aducand mai multa energie, vitalitate, vigoare, o vindecare mai rapida si mai putine toxine in corp. Se mai poate administra in boli infectioase de origine virala si bacteriana (gripa, hepatita etc.), boli cronice si acute ale cailor respiratorii superioare, afectiuni dermatologice (dermatomicoze, eczeme, furunculoze, arsuri, intepaturi de insecte) sau infectii ale tubului digestiv.

Siguranta si efecte secundare

In fiecare zi suntem expusi la cantitati extrem de mici de argint – este prezent in cantitati foarte mici in apa pe care o bem, in alimentatie si chiar in aerul respirat.

Ca un compus, argintul gasit in mediu este considerat a fi destul de sigur.

Cu toate acestea, riscurile de mediu si de sanatate ale nanoparticulelor de argint nu sunt bine intelese, iar ingerarea argintului coloidal este considerata nesigura de unii specialisti.

Cel mai mare risc asociat cu expunerea cronica la argintul coloidal este Argyria, considera ei.

Argyria este o afectiune care transforma pielea o culoare albastru-gri, datorita acumularii de particule de metal argintiu din corp si piele. Depozitele de argint pot aparea si in intestine, ficat, rinichi si alte organe.

Aveti cel mai mare risc de a dezvolta argyria daca luati un supliment alimentar care contine argint sau lucrati intr-un loc de munca care va expune la cantitati mari de argint.

S-a crezut ca pentru a dezvolta argyria, ar fi trebuit sa ingerati compusi de argint pe o perioada lunga de timp. Cu toate acestea, cantitatile exacte si intervalul de timp care v-ar pune in pericol nu sunt cunoscute.

Nu sunt cunoscute nici riscurile reale de ingerare a nanoparticulelor, care pot fi prezente in produsele de argint coloidal.

Cu toate acestea, avand in vedere ca aceste particule pot trece mai usor in celulele dvs. si pot traversa bariera sange-creier, ele sunt considerate un risc probabil pentru sanatate.

Aplicarea argintului coloidal pe piele este considerata mai putin riscanta decat ingerarea acestuia. Cu toate acestea, daca solutia contine nanoparticule foarte mici, le puteti absorbi prin piele.

Exista, de asemenea, alergie la argint, desi aceasta este considerata rara.

Din aceste motive, inainte de a va hotara sa luati ca si supliment alimentar o solutie de argint coloidal, este bine sa vorbiti cu medicul dumneavoastra.

Pe acceasi tema:

https://www.paradisulverde.com/blog/argint-coloidal-o-privire-de-ansamblu-asupra-proprietatilor-sale/
https://www.paradisulverde.com/blog/argintul-coloidal-si-sitemul-imunitar/

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Un comentariu

  1. constantin oproiu

    ce prep de ag coloidal folosesc pt copil din multele afisate?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *