Jeleuri de portocale

Jeleuri de portocale

Jeleurile sunt pentru multi dintre noi in seria “aminiri din copilarie”, iar pentru multi dintre copiii nostri dragoste a copilariei. E important ca, mari si mici, sa ne putem bucura de gusturi, consistente si arome, fara sa primim impreuna cu acestea efecte secundare.

De ce am cumpara atunci niste jeleuri imbibate in coloranti si gelatine din copite de animale, cu conservanti si antaglomeranti sau alte grozavenii care sa ne tulbure linistea trupului si ascutimea mintii? Eu nu gasesc motive pentru a face asta. Avem mai jos o reteta care se face super rapid si este incredibil de savuroasa! Pofta buna !

Ingrediente:
– 400ml suc de portocala (5 portocale medii)
– coaja de la o portocala
– 4 linguri de miere
– 3 lingurite agar agar pudra

Mod de preparare:
Se storc portocalele . In sucul astfel obtinut se dizolva agar agar-ul si apoi se pune pe foc. Se amesteca continuu pana lichidul da in clocot. Sucul in care am omogenizat agar agar-ul se lasa sa coboare sub 40 grade si apoi se amesteca mierea pana la omogenizare perfecta. Compozitia se toarna in forme de silicon si apoi se da la frigider aprox 15-20 min.

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai."

3 comentarii

  1. Pentru a nu se pierde vitaminele din sucul de portocale se poate face un amestec din putina apa si agar-agar, incalzindu-l pe foc pana clocoteste si abia dupa ce s-a racit la 35-40 grade sa se amestece cu sucul de portocale si mierea.

  2. Buna observatia cu temperatura care distruge vitamina. Dar o sursa curata de miere, gasim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *