Jeleuri de portocale

Jeleuri de portocale

Jeleurile sunt pentru multi dintre noi in seria “aminiri din copilarie”, iar pentru multi dintre copiii nostri dragoste a copilariei. E important ca, mari si mici, sa ne putem bucura de gusturi, consistente si arome, fara sa primim impreuna cu acestea efecte secundare.

De ce am cumpara atunci niste jeleuri imbibate in coloranti si gelatine din copite de animale, cu conservanti si antaglomeranti sau alte grozavenii care sa ne tulbure linistea trupului si ascutimea mintii?

Eu nu gasesc motive pentru a face asta. Avem mai jos o reteta care se face super rapid si este incredibil de savuroasa! Pofta buna !

Ingrediente necesare pentru a prepara jeleuri de portocale:

  • 400ml suc de portocale (5 portocale medii)
  • 4 linguri de miere
  • 3 lingurite agar agar pudra

Mod de preparare:

  1. Se storc portocalele.
  2. In sucul astfel obtinut se dizolva agar agar-ul si apoi se pune pe foc.
  3. Se amesteca continuu pana lichidul da in clocot.
  4. Sucul in care am omogenizat agar agar-ul se lasa sa coboare sub 40 grade si apoi se amesteca mierea pana la omogenizare perfecta.
  5. Compozitia se toarna in forme de silicon si apoi se da la frigider aprox 15-20 min.

Despre Ina Bascoveanu

Are un stil de viata raw-vegan, gateste, scrie si are propria afacere, numita "Ce stie Ina sa faca" - unde gasesti o gramada de produse raw-vegane si retete care mai de care! Citeste mai multe despre autor

4 comentarii

  1. Pentru a nu se pierde vitaminele din sucul de portocale se poate face un amestec din putina apa si agar-agar, incalzindu-l pe foc pana clocoteste si abia dupa ce s-a racit la 35-40 grade sa se amestece cu sucul de portocale si mierea.

  2. Buna observatia cu temperatura care distruge vitamina. Dar o sursa curata de miere, gasim?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *