Aurul – excelent antioxidant

Aurul - excelent antioxidant

Aurul, prezent si in structura ADN-ului uman, este considerat in alchimie produsul final al evolutiei metalelor deoarece el reprezinta perfectiunea.

Aur – element al organismului uman si elixir medicinal

Stiati ca organismul femeii contine de 5-6 ori mai mult aur decat cel al barbatului?

Sau ca in China inca se mai gateste orezul cu o moneda de aur pusa in oala pentru a reface mineralele din corp, iar unele restaurante utilizeaza “frunze” de aur de 24 de carate pentru prepararea unor mancaruri sofisticate dar si sanatoase?

Asta pentru ca, in contradictoriu cu credinta populara, utilizarea aurului pentru medicina nu este deloc un lucru nou.

De fapt, a fost folosit pentru prima data, in scop medicinal, in Alexandria, Egipt – egiptenii il foloseau pentru a ajuta la purificarea corpului, mintii si spiritului. Se credea ca aurul trezeste spiritul si energia din organism.

“Aurum potabile” a fost si un elixir medieval, considerat de Paracelsus ca fiind capabil sa vindece toate bolile, sa pastreze trupul indestructibil, avand proprietati regenerante si intineritoare. Desi indicatiile privind prepararea acestuia au fost ocultate cu sfintenie, cercetatorii moderni au reusit sa creeze in laborator asa-numitul “aur coloidal“.

Ce este aurul coloidal si cum a fost descoperit?

Acesta este o solutie coloidala cu particule extrem de mici de aur in apa demineralizata.

Particulele de aur poarta o sarcina omonima si se gasesc in apa in stare de suspensie. Aurul coloidal nu are gust si nu contine toxine.

Reiner Moll, un om de stiinta si conducatorul unei echipe de cercetatori din Bavaria, desi sceptic la inceput, dupa un an de aplicatii a fost realmente incantat de o serie de efecte obtinute precum: cresterea tonusului vital si a rezistentei la diverse boli si stimularea functiei de regenerare a organismului.

Acesta a administrat atat intern cat si extern tratamentul cu aur coloidal la peste 70 de pacienti suferind de diverse afectiuni: tulburari psihice, stari depresive, dereglarea functiilor sistemului circulator, afectiuni ale cailor respiratorii superioare, tulburari functionale ale tractului digestiv, dependente de alcool, artrite, arsuri, rani deschise.

Succesul a fost relevant, Moll afirmand ca solutia coloidala se comporta ca un “catalizator al proceselor de regenerare si de purificare a organismului de toxine”.

Alti cercetatori in domeniul biofizicii de la LIFE TEST Institute, bazandu-se pe coroborarea rezultatelor analizelor chimice a testelor efectuate in domeniul medicinii alternative, precum si pe interpretarea fotografiilor tip Kirlian si masurarea cantitatii de biofotoni (“lumina” emisa de ADN-ul celulelor umane) au revelat ca fie si numai dupa o utilizare externa a acestui asa-zis “aurum potabile” efectele de regenerare si vitalizare sunt evidente.

Aurul si bolile – utilizari in medicina

Aurul coloidal se foloseste in chirurgie pentru repararea vaselor distruse, nervi, oase si membrane.

Se mai foloseste si in tratarea a diferite forme de cancer iar injectarea de mici alice de aur ajuta la retragerea cancerului la prostata.

Femeile atinse de cancerul ovarian sunt tratate cu aur coloidal si lasere cu vapori de aur pentru anihilarea celulelor bolnave si fara a le afecta pe cele sanatoase.

Dermatologul Gustavo Marchago spune ca “una dintre proprietatile aurului este aceea ca ofera o mare siguranta in tratament datorita caracteristicilor antiinflamatorii si antialergice nemaipomenite”.

Aurul coloidal are multiple efecte anti-imbatranire, fiind un excelent antioxidant. Unele firme de produse cosmetice au inceput sa-l introduca in formulele chimice de preparare a cremelor deoarece s-a dovedit a fi foarte rezistent la radiatiile UV.

Maria Edit Posternak, farmacolog din Argentina, precizeaza: “aurul coloidal inhiba elastoza, prezenta in tesuturile inflamate, evitandu-se astfel degradarea elastinei, una dintre fibrele responsabile de flexibilitatea pielii. Fiind antialergic, aurul suprima eliberarea anafilactica a histaminei intr-un mod mai eficient decat glucocorticoidele”.

Astfel, aurul coloidal reda fermitatea pielii, amelioreaza ridurile, confera stralucire tenului, redefineste conturul fetei si inchide porii pielii.

In combinatie cu magneziul si cuprul, aurul combate lipsa de vigoare a pielii, ajutand la refacerea colagenului.

Beneficiile aurului pentru sanatate

  • Imbunatateste memoria, acuitatea mentala si atentia

Cu ajutorul suplimentelor pe baza de aur coloidal, putem mentine capacitatea cerebrala si functionarea in conditii bune a sistemului nervos – asta ne va oferi o atentie sporita, acuitate si o abilitate de concentrare mai mare.

Si memoria este imbunatatita, caci aurul are abilitatea de a imbunatati diverse functii ale creierului, facanu-l mai eficient si oferindu-ne abilitatea de a retine cat mai mult din informatiile pe care le primim zilnic.

  • Imbunatateste coordonarea si reflexele

Aurul, in forma sa coloidala, este cunoscut pentru imbunatatirea atentiei, in general, imbunatatind totodata coodrdonarea organismului cu ochii/privirea.

Aceasta este o veste foarte buna pentru persoanele care practica diverse sporturi care necesita ritm si coordonare buna.

  • Imbunatateste energia si starea de spirit

Aurul coloidal este recunoscut pentru proprietatile sale de imbunatatire a starii de spirit si a nivelului de energie.

Este recomandat pentru persoanele care sufera constant de letargie sau energie scazuta. De asemenea, poate ajuta la temperarea starilor de stres cauzate de un program incarcat sau chiar de menopauza.

  • Ajuta la detensionare, relaxare si trateaza depresia

Multi dintre noi poate ca nu ne dam seama, dar depresia este una dintre cele mai raspandite boli mentale din zilele noastre.

Pentru a o trata, majoritatea vom merge la psiholog. Dar daca exista un supliment care ne poate ajuta in acest sens?

Aurul colidal, in combinatie cu terapia, poate ajuta la tratarea cu succes a depresiei.

  • Imbunatateste creativitatea, inteligenta si nivelul de intelegere a informatiei

Multe teste demonstreaza ca exista o imbunatatire notabila atunci cand vine vorba de scriere si desen, deopotriva la copiii si adultii care iau suplimente pe baza de aur. In plus, este imbunatatita capacitatea de intelegere a informatiei si inteligenta – aurul reprezinta asadar un supliment extraordinar pentru copii in perioada de dezvoltare si pentru studenti.

Beneficiile aurului coloidal sunt diverse si in continua crestere, conform specialistilor

Lista de utilizari si beneficii ale aurului este sustinuta de o multitudine de dovezi stiintifice, care continua sa creasca.

Unele studii de cercetare recente au descoperit ca aurul ajuta, in esenta, la redarea terminatiilor nervoase si la repornirea sistemului nervos central pentru a usura o serie de simptome.

Acest lucru ar putea duce la avansari in ingrijirea sanatatii mintale – cum ar fi depresia si tratamentul dependentei – precum si acele instrumente pentru anti-imbatranire, screeningul cancerului si boli degenerative majore.

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Un comentariu

  1. Aveti surse pentru aceste afirmatii ? : “Stiati ca organismul femeii contine de 5-6 ori mai mult aur decat cel al barbatului?” si

    “Sau ca in China inca se mai gateste orezul cu o moneda de aur pusa in oala pentru a reface mineralele din corp, iar unele restaurante utilizeaza “frunze” de aur de 24 de carate pentru prepararea unor mancaruri sofisticate dar si sanatoase?”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *