Superalimente pentru un stil de viata sanatos

Superalimente pentru un stil de viata sanatos

Invitati: Geza Zakarias, Sorina Bascoveanu

In cadrul acestei emisiuni, Geza Zakarias – consilier holistic ne ofera informatii pretioase despre superalimente – plante cu proprietati realmente remarcabile, utilizate in scopuri terapeutice, culinare si medicale din cele mai vechi timpuri.

Totodata, superalimentele sunt plante adaptogene – asta inseamna ca ele ne ajuta foarte mult in procesul natural de reechilibrare si refacere a organismului. Cu alte cuvinte, acestea ofera un ajutor natual ogranismului pentru a se inzdraveni – pentru ca el stie foarte bine sa se vindece singur, doar ca a “uitat” sa-si foloseasca aceasta abilitate.

Aceste superalimente se pot adauga in dieta noastra zilnica, pentru a beneficia de proprietatile lor benefice pe termen lung. In cultura noastra, cele mai cunoscute superalimente sunt fructele de padure si catina.

Mai departe, vom afla despre superalimente din traditia chinezeasca: Ginostema, Atractylodes si Astragalus, si cea a Americii de Sud: Maqui.

Ginostema (Gynostemma pentaphyllum sau Jiaogulan) este supranumita si ginseng-ul Chinei de Sud – este foarte buna pentru a revitaliza organismul.

Astragalus este o alta planta cu proprietati remarcabile, cunoscuta de 5000 de ani – este un tonic si vitalizant pentru organism.

Maqui este un arbust, cu fructe mici spre rosu-albastrui, cu foarte bune proprietati antioxidante, care ajuta in probleme oncologice, cardiovasculare – trebuie insa consumate pe termen lung, pentru a ne curata organismul.

Atractylodes este o planta adaptogena care ajuta imunitatea, longevitatea – aduce in bine general organismului.

SHAKE ALCALIN CU ATRACTYLODES

Ingrediente necesare:

  • salata verde, patrunjel si putin ghimbir
  • pudra de Atractylodes – 1 lingurita
  • apa alcalina

Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se poate indulci cu miere. Se consuma pentru a ajuta sistemul imunitar sau in perioada de sarcina.

SHAKE CU GINOSTEMA

Ingrediente necesare:

  • broccoli, germeni de varza rosie, dovlecel
  • pudra de ginostema – 1 lingurita
  • apa alcalina
  • putin suc de lamaie

Se amesteca bine, pana la omogenizare cu ajutorul blender-ului. Este foarte potrivit a fi consumat dimineata, ca si tonic.

Despre Radu Mariana

Designer si content writter, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *