Totul despre Plasma Quinton

Totul despre Plasma Quinton

Ati auzit vreodata de René Quinton? Probabil ca nu, dar el este cel care a salvat vietile catorva mii de copii din Franta si Egipt la inceputul acestui secol, folosind un ser care acum ii poarta numele: Plasma Quinton.

Cuprinsul acestui articol:
1. Ce este Plasma Quinton?
2. Care este compozitia plasmei Quinton?
3. Plasma Quinton hipertonica si izotonica
4. Proprietatile solutiei Quinton Hypertonic
5. Proprietatile solutiei Quinton Isotonic / ale plasma Quinton
6. Plasma Quinton – beneficii pentru sanatate
7. Cum se administreaza Plasma Quinton?
8. Contraindicatii si posibile reactii adverse
9. Cateva cazuri de succes
10. Cine a fost René Quinton?

Ce este Plasma Quinton?

Plasma Quinton este apa de mare extrasa dintr-o anumita locatie, care este situata intre 10 metri de fund si 30 de metri de suprafata. Aceasta locatie se numeste zona de penetrare solara si este cunoscuta pentru puritatea sa exceptionala.

Vehiculele izoterme sunt folosite pentru a transporta apa de mare la laborator pentru procesare in mai putin de 48 de ore.

Imbutelierea in fiole si ambalarea se finalizeaza in mai putin de 24 de ore in conditii sterile, in absenta oricarui contact metalic sau a temperaturii ridicate, in conformitate cu tehnicile originale de prelevare stabilite de fiziologul si biologul René Quinton si in conformitate cu standardele farmacologice actuale. precum si cele ale G.M.P.

Apa de mare tinde sa-si mentina biodinamismul caracteristic si echilibrul molecular al unui „mediu viu”. Totalitatea oligoelementelor continute in apa de mare se gasesc in solutie in starile lor active.

Plasma Quinton este dezvoltata dupa un protocol bine definit. René Quinton a efectuat intr-adevar cercetari pentru a determina zonele care trebuiau favorizate pentru colectarea apei de mare pentru a garanta puritatea si bogatia acesteia.

Astfel, este colectata pe vreme calma in largul coastei, la o adancime de aproximativ 30 de metri, in centrul a ceea ce se numesc „vartejuri planctonice”. Acestea sunt vartejuri de apa generate de curentii marini, favorabile proliferarii fitoplanctonului.
Fitoplanctonul nevoie de lumina, CO2 si saruri minerale pentru a se dezvolta. Ele vor absorbi astfel mineralele marine si le vor face biodisponibile, adica asimilabile de catre organism.

fitoplancton
zona de recoltare plasma quinton

In Franta, apa de mare este colectata in Golful Biscaya, in largul Arcachon, precum si in Bretania, langa Saint Malo. In Spania, colectarea are loc, printre altele, in largul insulelor Ibiza si Formentera.

Apa colectata este mai intai filtrata la 0,5 microni direct pe barca si se stabilizeaza temperatura acesteia, in jur de 4°C. Apoi este depozitata intr-un container certificat pentru contactul cu alimentele si transportat intr-un camion frigorific la laborator.

Se sterilizeaza apoi intr-o „camera curata” in conformitate cu cerintele Farmacopeei Europene (protocolul este acelasi pentru producerea unui medicament), prin microfiltrare la rece la 0,22 microni, inainte de a fi ambalata in fiole din sticla. Detaliu important: nu trece prin niciun contact cu metalul si nici nu creste temperatura.

Pe tot parcursul procesului, sunt efectuate analize de calitate pentru a verifica compozitia sa si pentru a se asigura ca nu contine bacterii, urme de poluanti precum hidrocarburi, microparticule de plastic, pesticide si erbicide sau metale grele.

De remarcat faptul ca numele „Quinton” este astazi o marca inregistrata de Laboratoarele Internationale Quinton, cu sediul in Alicante, Spania si specializata in productia de suplimente alimentare pe baza de apa de mare. Celelalte companii care comercializeaza produsul nu pot folosi, asadar, decat termenul „metoda Quinton”.

Care este compozitia plasmei Quinton?

Plasma Quinton este apa marina bogata in minerale: argint, brom, cesiu, calciu, cupru, iod, litiu, magneziu, mangan, potasiu, siliciu, sodiu, zinc etc.

Se spune ca mineralele continute in plasma lui Quinton sunt „biodisponibile”. Datorita actiunii microorganismelor marine precum fitoplanctonul (planctonul vegetal), acestea sunt transformate in elemente direct asimilabile, care traverseaza astfel cu usurinta membrana intestinala. Potrivit cercetatorilor Pierre Moreau, Henri Bergson si profesorul Maurice Aubert, animalele sunt intr-adevar incapabile sa asimileze minerale daca nu au fost pre-digerate de plante – de aici si incapacitatea noastra de a asimila aproape 90% din mineralele din apa dulce!

O alta proprietate interesanta a plasmei marine: oligoelementele, acesti catalizatori ai principalelor noastre functii biologice, sunt asimilate direct, fara transportatori precum picolinatii sau glicinatii, datorita prezentei ionilor negativi in apa de mare.

compozitia plasmei Quinton
Photo: plasma-marin.info

De ce sunt toate acestea atat de importante? Pur si simplu pentru ca mineralele joaca un rol esential in buna functionare a organismului: rezistenta oaselor, contractia musculara, reglarea pH-ului sangelui, dezvoltarea hormonilor si enzimelor, asimilarea vitaminelor etc.

Plasma Quinton hipertonica si izotonica

Solutia Quinton Hypertonic este apa de mare pura, nealterata, in forma sa naturala, cu componentele sale oceanice. Este extrasa si depozitata in conditiile stricte descrise mai devreme.

Concentratia sa de minerale si oligoelemente este astfel superioara celei a plasmei sanguine universale, ceea ce o face cea mai concentrata forma de solutii Quinton, de unde si denumirea: Solutie hipertona.

Solutia hipertonica Quinton poate fi administrata oral, cu putina apa.

Solutia Quinton Isotonic, pe de alta parte, este produsa din solutia hipertonica Quinton. Contine exact aceeasi concentratie de minerale si oligoelemente ca si plasma sanguina, dar continutul sau de sodiu se potriveste cu cel al sangelui, de unde si numele alternativ: Quinton Plasma.

Aceasta este redusa la izotonicitate cu adaugarea de Aqua Fontana (apa de izvor Mont Roucous) care nu are continut mineral sau medicinal si este garantata a fi sterila in mod natural si lipsita de bacterii.

Solutia izotonica Quinton poate fi administrata pe cale orala, injectata sau utilizata in transfuzii. Injectiile pot fi administrate subcutanat, intramuscular sau intravenos, dupa cum este necesar.

Pentru a recapitula, solutia hipertonica Quinton este cea mai concentrata forma. Solutia izotonica Quinton sau plasma Quinton este egala cu plasma sanguina in concentratia sa de minerale si oligoelemente. Prin urmare, plasma Quinton nu poate fi niciodata hipertonica.

Proprietatile solutiei Quinton Hypertonic

Solutia Quinton Hypertonic promoveaza hranirea celulara intr-un grad vizibil. Se foloseste ca factor regenerant si remineralizant, esenta datatoare de viata atunci cand este nevoie de un aport natural concentrat de toate mineralele si oligoelementele pentru functionarea optima a oricarui organism.

Quinton Hypertonic este recomandata pentru a produce un efect de soc terapeutic asupra organismului si pentru a induce o revigorare aproape imediata a sistemelor epuizate din organism.
De asemenea, este recomandata pentru utilizare inaintea unei scurgeri anticipate de energie fizica, intelectuala sau emotionala.

Proprietatile solutiei Quinton Isotonic / ale plasma Quinton

Cercetarile efectuate de René Quinton si urmasii sai au aratat incontestabil ca, din punct de vedere stiintific si clinic, Plasma Quinton este identica cu fluidul indispensabil care sustine dezvoltarea vietii.

Urmasii lui René Quinton au fost:

  • Profesorul Alexis Carrel (Premiul Nobel in Neurofiziologie)
  • Profesorul A. Bogolometz (Ser citotoxic)
  • Doctorul Jean Jarricot (Metoda marine)
  • Doctorul Alfred Pischinger (Sistemul de reglare de baza)

Toti au ajuns la concluzii similare, si anume ca apa de mare (asa cum este continuta in Plasma Quinton) este identica cu mediul interior lichid al oamenilor si al mamiferelor. Acest lucru face posibil, in anumite conditii optime, ca celulele izolate, fragmentele de tesut si organele intregi sa supravietuiasca in acest mediu.

Proprietatile solutiei Quinton Isotonic
Photo: plasma-marin.info

Tehnicile analitice moderne folosite de A. Pischinger in 1994 au confirmat ceea ce René Quinton a putut intui doar in 1904 in absenta unei tehnologii adecvate:
Plasma Quinton accelereaza regenerarea organismului fie prin inlocuirea rapida, fie prin inlocuirea treptata a unui mediu interior epuizat, prin inlocuirea acestuia cu un echivalent natural si identic, promovand astfel dezvoltarea si activitatea celulara optima. Aceasta Plasma este, prin excelenta, un ser fiziologic.

Plasma Quinton – beneficii pentru sanatate

Plasma Quinton este recoltata si astazi asa cum a fost acum peste 100 de ani, din coordonatele specifice din largul coastei Frantei, unde Quinton a prelevat pentru prima data apa de mare imbogatita.

Odata recoltat, extractul brut este transportat in vehicule cu temperatura controlata la un site de productie farmaceutica din Spania, unde, in conditii sterile, este filtrat la rece pentru a indeparta planctonul, alte microorganisme si impuritatile, apoi sigilat intr-o fiola cu doua varfuri: ambalaj ales chiar de Quinton.

Produsul este protejat de caldura, radiatii, lumina UV si contactul cu metalul in toate etapele de fabricatie, pentru a-si pastra caracterul de „mediu viu”.

Plasma Quinton este disponibila in doua concentratii:

  • hipertonica, nediluata la 3,3% salinitate si
  • izotonica, diluata cu apa ultrapura pentru a se potrivi cu salinitatea de 0,9% a plasmei sanguine.

Desi Quinton si asociatii sai au administrat plasma prin injectie, aceasta poate fi administrata si pe cale orala, care este calea dorita si preferata a produsului in prezent.

Plasmele marine hipertonice si izotonice Quinton, atunci cand sunt administrate pe cale orala, restabilesc echilibrul intern si bioterenul.

Forma izotonica este potrivita pentru pacientii sensibili sau alergici, copii si varstnici.

Forma hipertonica este destinata sporirii energiei si in scopuri de performanta, cum ar fi dupa oboseala prelungita sau inainte, in timpul sau dupa o activitate fizica sau mentala intensa cand este necesara o remineralizare rapida.

Potrivit producatorului si a miilor de inregistrari de la Dispensaires Marins, nu exista contraindicatii sau efecte secundare ale fiecarei forme de plasma, desi pacientii care urmeaza o dieta saraca in sodiu ar trebui monitorizati atunci cand folosesc varianta hipertonica.

Desi, evident, produsul nu mai este injectat pentru a vindeca flagelurile de la inceputul secolului XX, in ultimii ani a fost folosit cu succes pe cale orala pentru o gama larga de indicatii clinice precum:

plasma quinton hypertonic beneficii

#1. Ingrijire prenatala: Subdezvoltarea fetala, prevenirea problemelor fiziologice la fat din cauza toxicozelor, alcoolismului, nicotinei si dependentei de droguri. Potential corector al imunodeficientelor mostenite si dobandite.

#2. Ingrijirea sugarului: Subnutritie, subdezvoltare, atrepsie, intoleranta la lactoza, gastroenterita, varsaturi si diaree, toxicoze acute, deshidratare, nastere prematura.

#3. Pediatrie: Astenie, anorexie, intarziere in greutate, tulburari de deficit de atentie, dislexie, dislalie, adaptare elevilor, instabilitate emotionala si probleme neuropsihice.

#4. Obstetrica: Astenie si varsaturi grave, probleme gastro-intestinale si circulatorii, depresie postpartum, alaptare.

#5. Ginecologie: Dismenoree, menopauza, infectii utero-vaginale si congestie.

#6. Dermatologie: Arsuri, psoriazis, eczeme atopice, acnee, prurit, prurigo, urticarie, dermatoze cronice, eruptii cutanate, abcese, alopecie si herpes.

#7. Probleme respiratorii: Infectii cronice ORL, amigdalita, bronsita, astm bronsic, complicatii ale tuberculozei pulmonare.

#8. Boala parodontala: Prevenirea cariilor, retragerii sau sangerarii gingiilor, gingivitei.

#9. Gastro-enterologie: Gastroenterite, dispepsie, ulcere gastrice si duodenale, diaree, hemoroizi, hepatite, colite functionale, colite spasmodice. Sustine cresterea si proliferarea organismelor probiotice in intestine si ofera ameliorarea constipatiei si a diareei. Folosit si in hidroterapie colonica.

#10. Urologie: Chisturi recurente, enurezis, pietre la rinichi, frigiditate sexuala sau impotenta.

#11. Endocrinologie: Disfunctii tiroidiene si paratiroidiene. Imbunatateste functia suprarenala, pituitara, tiroidiana si a hormonilor sexuali

#12. Boli osoase si articulare: Rahitism, osteoporoza, vindecarea fracturilor, dubla articulatie patologica, scolioze, artrita, reumatism, guta, leziuni atletice.

#13. Neurologie: Depresie, spasmofilie.

#14. Geriatrie: Stres, probleme de senilitate, subnutritie.

#15. Hranire intravenoasa: Volum de sange scazut, (sangerare, arsuri, deshidratare etc.) orice urgenta insotita de pierderi fiziologice mari de lichide, deshidratare, varsaturi involuntare etc.

#16. Sustinerea sistemului imunitar

#17. Reduce inflamatia din organism

#18. Antrenament atletic si performanta : in special Quinton Hypertonic; reumplere puternica cu minerale si electroliti

#19. Imbunatatirea energiei: Ajuta la recuperarea din stari de oboseala si depresie

plasma quinton isotonic beneficii

Cum se administreaza Plasma Quinton?

Au fost dezvoltate protocoale specifice pentru fiecare dintre aceste indicatii si multe altele. Ar fi intelept sa consultati medicul dumneavoastra pentru a va recomanda un regim adaptat problemelor dumneavoastra de sanatate si specific pentru bioterenul si metabolismul dumneavoastra.

Pentru refacerea echilibrului fluidelor biologice ale mediului intern (sange, lichid extracelular, limfa) se recomanda protocolul standard:

  • Prima luna: 3 fiole pe zi (dimineata, dupa-amiaza si seara), inainte de mese.
  • A doua luna: 2 fiole pe zi; una dimineata iar cealalta dupa-amiaza, inainte de masa.
  • A treia luna: 1 fiola inainte de micul dejun.

Sub 1 an, acest protocol se face cu fiole Quinton Izotonic.

Solutia trebuie luata pe cale orala, pe stomacul gol, cu 20-30 minute inainte de masa sau cel putin cu 1 ½- 2 ore dupa masa.

Solutia hypertonic poate fi luata pura sau diluata in apa (izotonic). Pentru copii care simt ca produsul e prea sarat, pot fi administrate diluat cu putina apa sau direct in laptele sugarilor.

Solutia poate fi luata pe termen scurt, pe parcursul a catorva saptamani sau luni, sau in mod regulat timp de 1 an, in functie de cerintele fiecaruia. Acest produs nu mai este clasificat astazi ca fiind un medicament dar este considerat de catre medicina traditionala un supliment nutritional care stimuleaza metabolismul si reechilibreaza disfunctiile.

Contraindicatii si posibile reactii adverse

Apa de mare Plasma Quinton Isotonic

  • Incompatibilitate: Niciuna
  • Efecte secundare: Niciuna
  • Contraindicatii: Niciuna

Apa de mare Quinton Hypertonic

  • Incompatibilitate: Niciuna
  • Efecte secundare: Niciuna
  • Contraindicatii: hipertensiune arteriala, boli de rinichi, boli de inima – In astfel de cazuri, utilizati apa de mare izotonica. Apa de mare izotonica este recomandata si pentru eczeme, urticarie si psoriazis.

Cateva cazuri de succes

Cazul 1

Sugar – 3 luni, 10 zile
40% din greutatea normala
Terapia cu plasma – recuperare completa

Sugar - 3 luni, 10 zile / 40% din greutatea normala / Terapia cu plasma - recuperare completa

Cazul 2

Copil in varsta de 40 de zile cu atrepsie avansata
50% subponderal – veritabil schelet
Terapia cu plasma – recuperare completa
A fost urmarit multa vreme.

Copil in varsta de 40 de zile cu atrepsie avansata

Cazul 3

Dispepsie, enterocolita cronica si casexie terminala (Scadere extrema in greutate etc.) – femeie de 20 de ani – problema de 5 ani

Dispepsie, enterocolita cronica si casexie terminala

Cine a fost René Quinton?

René Quinton „a fost prima persoana care a descoperit si a investigat asemanarea dintre apa de mare si sistemele limfatice si plasmatice ale mamiferelor.

S-a straduit sa rezolve misterele apei de mare si compatibilitatea acesteia cu organismele vii, procedand la realizarea mai multor experimente stiintifice in spitale.

Rezultatele pe care le-a obtinut au fost dramatic neasteptate, deoarece mai multe persoane care erau pe moarte si-au recapatat vigoarea.

René Quinton a lucrat in colaborare cu doctorii Potocki, Mace si Jarricot si timp de patru ani s-a straduit la perfectionarea tehnicilor sale si la ajustarea dozelor.
In 1904, el a publicat rezultatele experimentelor sale in spital intr-o carte intitulata „L’eau de mer, milieu organique” (Apa de mare: mediu organic). Cartea a fost reeditata in 1995 datorita actualitatii continutului sau bine cercetat.”

René Quinton

In 1921, dr. Jarricot a scos „Dispensarul marin” care continea rezultatele experimentelor sale terapeutice in tratamentul bolilor copilariei folosind formula lui Quinton.

Spitalele de pretutindeni au luat cunostinta de noua terapie a lui René Quinton si au fost dispuse favorabil sa o foloseasca. Douasprezece centre pentru aplicarea metodelor sale au fost ulterior infiintate in Franta, Belgia si Egipt.
Din pacate, razboiul din Europa a pus capat cercetarilor sale, iar teoriile sale au fost temporar lasate deoparte.

Epuizat de munca sa, René Quinton a murit in 1925. Abia in anii 1980, medicii si terapeutii francezi au inceput din nou sa investigheze abordarea sa terapeutica.

Aceasta abordare veche de un secol este acum utilizata pe scara larga in Franta, Germania, Spania si Italia. De asemenea, a fost infiintat un Centru de Studii si Cercetare cu scopul de a pune la dispozitie cercetarile anterioare si actuale efectuate folosind produsele Quinton.
Se fac, de asemenea, studii ample, in special asupra Plasmei Quinton injectabile pentru utilizarea in tratamentul bolilor severe sau avansate, multe dintre acestea fiind acum in crestere.


Pe aceeasi tema:


Bibliografie:
antiaging-nutrition.com/articles/quinton-marine-plasma-a-remarkable-therapy-rediscovered/
rexresearch.com/quinton/quinton.htm
positivehealth.com/article/nutraceuticals/quinton-marine-plasma-medical-and-nutritional-applications
plasma-marin.info/en/

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *