Plasma Quinton – prospect

Plasma Quinton - prospect

Plasma Marina, numita si apa Quinton, ser Quinton sau plasma Quinton, este de fapt… apa de mare. Apa faimoasa ale carei beneficii pentru sanatate au fost laudate de Hipocrate, o figura de frunte a medicinei antice grecesti, precum si de Platon, un mare filozof grec, cu cateva secole in urma.

Cuprinsul acestui articol:
1. Protocolul de fabricatie
1.1. Extractia apei de mare: cum se obtine materia prima?
1.2. Protocolul de productie este deosebit fata de oricare altul din lume
1.3. Peste 100 de parametri de control garanteaza calitatea si siguranta maxima a produselor Quinton Biotech Labs
2. Quinton Hypertonic – prospect
3. Quinton Isotonic – prospect

Cu toate acestea, nu este apa de mare obisnuita. Intr-adevar, apa Quinton este produsa in urma unui proces riguros de extractie si filtrare, permitand lichidului pretios sa-si conserve toate proprietatile nutritionale.

Pentru a produce plasma Quinton, o proba de apa de mare este prelevata intr-o anumita zona, pe mare. Aceasta proba este apoi microfiltrata pentru a elimina toate impuritatile, toate aceste procese conservand cat mai multe minerale posibil, in proportii ideale.

Datorita numeroaselor sale beneficii, apa Quinton a fost folosita in trecut pentru a trata diverse probleme de sanatate si pentru a trata deficientele nutritionale.
Chiar daca astazi a fost inlocuita cu metode mai conventionale si este adesea considerata, din pacate, ca un fel de „remediu al bunicii”, totusi poate fi obtinuta sub diferite forme, pentru a fi consumata pe o perioada de cateva saptamani.

Apa Quinton poate fi hipertonica (apa de mare este pura) sau izotonica (apa de mare este amestecata cu apa de izvor slab mineralizata, proportiile fiind de un volum de apa de mare la doua volume de apa dulce).

Protocolul de fabricatie

Protocolul Quinton este unul avansat, ce presupune un proces complex pentru a obtine si trata apa de mare, care nu este ca oricare alta din lume.
Este patentat si perfectionat de echipa tehnica a lui Quinton.

Cuprinde trei pasi:

 1. Extractia – obtinerea materiei prime din anumite zone marine, cu coordonate foarte specifice si o anumita adancime.
 2. Microfiltrare la rece – proces in urma caruia se indeparteaza toate impuritatile, microorganismele patogene si agentii contaminanti.
 3. Izotonizarea – ajustarea concentratiei de saruri minerale, prin amestecarea apei de mare cu apa de izvor pura.
Protocolul de fabricatie Quinton

Extractia apei de mare: cum se obtine materia prima?

Laboratorul si site-ul de productie al Quinton Biotech Labs se afla la numai 25 km de coasta mediteraneana. Cu toate acestea, extractia apei de mare are loc la mai mult de 680 km de laborator, in Golful Biscaya din nordul Spaniei, la 10 mile de coasta si la 20 de metri adancime.

Zona a fost atent selectata datorita bogatiei sale minerale care favorizeaza aparitia fitoplanctonului si zooplanctonului. Bogatia biologica a zonei permite integrarea nutrientilor in lantul trofic si, in consecinta, creste biodisponibilitatea nutrientilor anorganici.

In plus, intrucat este situata departe de coasta, sunt evitate sursele de poluare precum activitatea industriala si zootehnica si eventualele scurgeri nedorite.

Cu toate acestea, toate loturile de materie prima de apa de mare sunt supuse unor controale riguroase, cum ar fi determinarea metalelor grele, pesticidelor, derivatilor petrolului si microplasticelor.

Protocolul de productie este deosebit fata de oricare altul din lume

Odata ce apa de mare a fost extrasa din locatii riguros selectate si dupa filtrarea initiala la fata locului, materia prima este dusa la Laboratoarele Quinton intr-un camion frigorific.

Odata ajuns acolo, este supusa unui control analitic riguros pentru a exclude prezenta agentilor contaminanti. De asemenea, sufera o dubla microfiltrare la rece intr-o camera curata pentru a elimina continutul de microorganisme.

Aceste proceduri garanteaza apa de mare care este adecvata pentru consum. Totodata, procesul de microfiltrare permite pastrarea calitatilor naturale ale apei de mare si continutul de materie organica, prevenind aparitia radicalilor liberi si evitand microprecipitarea unor minerale precum sarurile de calciu si magneziu.

Acest lucru este obisnuit atunci cand se folosesc alte tratamente, cum ar fi caldura sau ultravioletele, care sunt responsabile pentru efectele iritante sau deshidratante ale altor produse pe baza de apa de mare.

Peste 100 de parametri de control garanteaza calitatea si siguranta maxima a produselor Quinton Biotech Labs

De-a lungul procesului de productie si ambalare, materiile prime sunt supuse analizelor fizice, fizico-chimice si biologice, testand in total peste 100 de parametri care garanteaza ca Plasma Quinton si subprodusele sale sunt de cea mai inalta calitate si siguranta pentru consum si utilizare corecta.

In laboratorul Quinton Biotech Labs, se implementeaza protocoalele si recomandarile unor organizatii precum EFSA (Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor) si AECOSAN (Agentia Spaniola pentru Siguranta Alimentara si Nutritie), pe langa alte controale interne, asigurand astfel absenta contaminantilor precum metale grele, derivate ale petrolului, pesticide, radioactivitate si agenti patogeni.

Trebuie remarcat in acest moment ca unitatea Quinton Biotech Labs de productie farmaceutica respecta standardele ISO 9001, ISO 14001, GMP-urile pentru suplimente alimentare ale FDA, GMP-urile si GMP/NCF Cosmetics (ISO 22716).

Multi dintre acesti parametri au fost definiti de insusi René Quinton, creatorul Plasmei lui Quinton si considerat parintele terapiei marine. Altele, totusi, au fost incorporate de-a lungul timpului in conformitate cu diferitele standarde si principii ale bunelor practici de fabricatie (GMP).

Quinton Hypertonic – prospect

Quinton Hypertonic - prospect

Supliment alimentar. 30 fiole de apa de mare hipertonica potabila de 10 ml.

Ingrediente: Apa de mare: 100%
Aportul recomandat: De la 2 la 6 fiole pe zi.

Compozitie:
Clorura
198 mg pentru fiecare 10 ml
1,190 mg pentru fiecare 60 ml (150% VNR*)

Magneziu
12 mg pentru fiecare 10 ml
70 mg pentru fiecare 60 ml (18% VNR*)
*Valori nutritionale de referinta

Fara conservanti, indulcitori, zahar.

Caracteristici:

Datorita continutului sau de magneziu:

 • Reduce oboseala si stresul.
 • Ajuta la metabolismul energetic normal.
 • Ajuta la functionarea normala a sistemului nervos.
 • Ajuta la functionarea normala a muschilor.
 • Ajuta la sinteza regulata a proteinelor.
 • Ajuta la functia psihologica normala.
 • Ajuta la mentinerea oaselor in conditii normale.
 • Ajuta la mentinerea dintilor in conditii normale.
 • Ajuta procesul de diviziune celulara.

Nu depasiti doza zilnica recomandata (6 fiole).
Suplimentele alimentare nu trebuie folosite ca substitut pentru o dieta variata sau un stil de viata sanatos.

Quinton Isotonic – prospect

Quinton Isotonic - prospect

Supliment alimentar. 30 fiole de apa de mare izotonica potabila de 10 ml.

Ingrediente: Apa: 71%, Apa de mare: 29 %
Aportul recomandat: De la 2 la 6 fiole pe zi.

Compozitie:
Clorura
58 mg pentru fiecare 10 ml
345 mg pentru fiecare 60 ml (43% VNR*)
*Valori nutritionale de referinta

Fara conservanti, indulcitori, zahar.

Caracteristici:

 • Datorita continutului de clorura, favorizeaza productia de acid clorhidric in stomac, ceea ce ajuta la o digestie mai buna.

Nu depasiti doza zilnica recomandata (6 fiole).
Suplimentele alimentare nu trebuie folosite ca substitut pentru o dieta variata sau un stil de viata sanatos.


Pe aceeasi tema:

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *