Publicat pe

Totul Despre Ulei de Cocos: beneficii, proprietati si indicatii terapeutice

ulei de cocos

Uleiul de cocos a devenit tot mai apreciat de un numar foarte mare de persoane. Poate fi cumparat atat de la plafar cat si din alte magazine, chiar si din supermarketuri si are numeroase intrebuintari.

In acest articol va prezentam toate beneficiile si avantajele de care beneficiati utilizand ulei de cocos. Poate fi folosit inclusiv pentru bebelusi si este chiar recomandat, fiind bland cu organismul acestora.

Pentru persoanele care inca se mai intreaba la ce se foloseste uleiul din nuca de cocos sau pentru ce este bun, mai jos sunt toate informatiile de care aveti nevoie pentru a intelege utilitatea acestui produs.

Beneficii ulei de cocos

Uleiul de cocos este considerat a fi un superaliment datorita proprietatilor sale, iar in ultimele 1500 de studii care au fost publicate se dovedeste clar faptul ca reprezinta un aliment foarte sanatos, natural, fiind in topul celor mai bune alimente de pe piata din lume in prezent.

Puteti gasi inclusiv ulei de cocos presat la rece care a fost prelucrat foarte putin pentru a ajunge in starea de comercializare. Puteti folosi ulei de cocos nu doar in alimentatie ci si in cosmetica pentru ten sau pentru par.

Ca produs alimentar, uleiul de cocos nu a fost foarte apreciat in trecut avand in compozitia sa grasimi saturate, pana cand s-a dovedit faptul ca uleiul de cocos este o sursa importanta de grasimi saturate. Un mare avantaj al uleiului de cocos este faptul ca are in compozitia sa grasimi saturate in proportie de 90%.

Foarte multe studii facute in prezent arata faptul ca toate aceste grasimi nu au un efect negativ asupra corpului ci sunt benefice si ajuta la un sistem cardiovascular sanatos ajutandu-ne chiar sa slabim.

Proprietati ulei de cocos

Toate produsele pe baza de ulei de cocos sau chiar si uleiul de cocos in sine contin un anumit tip de grasimi saturate, mai exact trigliceridele care au lant mediu si care sunt metabolizate in mod diferit in organism. Printre ele se numara si acidul lauric, acidul caprilic, acidul capric si alte substante la fel de benefice pentru organismul uman. Acest lucru face ca uleiul de cocos sa fie perfect pentru uz intern dar si extern.

Acizii grasi sunt foarte usor de digerat si au o serie de proprietati antimicrobiene sau antifungice care ajung direct in ficat, pornind din stratul digestiv in care sunt folositi ca sursa de energie sau in care sunt transformati in ketone care pot sa trateze afectiunile creierului asa cum sunt, de pilda, epilepsia sau Alzheimer.

De asemenea, uleiul de cocos poate fi foarte util pentru ten, par, fata, bronz,vergeturi, celulita, acnee, lubrifiant, gene, corp, candida si tot ce tine de piele in general.

Uleiul presat la rece nu are in compozitia sa colesterol sau grasimi nocive trans pe care medicii ne avertizeaza sa incercam pe cat posibil sa le evitam. Pentru toate aceste beneficii oferite de uleiul de cocos, specialistii in nutritie si medicii in general, sugereaza utilizarea uleiului virgin, presat la rece, organic si nehidrogenat.

  • exfoliant de corp cu cocosPrevizualizeaza

    Exfoliant de corp cu cocos 150ml Cosmetic Plant

    15.00 lei
    Adaugă în Coș
  • Previzualizeaza

    Baton Proteic Energizant V Life Cocos, Chimion, 40g Bounce

    Evaluat la 5.00 stele din 5
    12.50 lei
    Adaugă în Coș
  • Previzualizeaza

    Ulei de Cocos Virgin – Eco 200g Clearspring

    Evaluat la 5.00 stele din 5
    21.50 lei
    Adaugă în Coș
  • Previzualizeaza

    Ulei Cocos Bio 100g Mayam

    15.00 lei
    Adaugă în Coș

Tratamente si utilizari ulei de cocos

Uleiul de cocos este obtinut din nuca de cocos si este un produs naturist. Poate fi folosit inclusiv pentru copii si bebelusi si s-a dovedit faptul ca poate avea numeroase beneficii asupra organismului, persoanele care consuma ulei de cocos virgin fiind mult mai sanatoase. Intra in categoria produselor bio de cea mai buna calitate si daca vreti sa aflati totul despre beneficiile uleiului de cocos continuati sa cititi.

Uleiul de cocos poate fi folosit atat pentru uz intern cat si pentru uz extern, in diverse tratamente cum sunt cele de infrumusetare, dar poate fi folosit si in diete. Poate fi consumat ca atare sau poate fi utilizat in diverse produse pe baza de ulei de cocos. De asemenea uleiul de cocos poate fi folosit si in gospodarie pentru diverse utilizari cum ar fi curatenia, intretinerea suprafetelor pretentioase, etc.
Poti folosi in mod inventiv uleiul de cocos ca inlocuitor pentru unt sau poti pune o lingurita mica in cafea. Nu va schimba cu nimic gustul cafelei iar tu iti vei lua portia de sanatate pentru o zi.

Tratamente & Utilizari Ulei de cocos

  • Uleiul de cocos accelereaza procesul de ardere al grasimilor – in prezent obezitatea reprezinta o mare problema la nivel global. Chiar daca sunt inca persoane care considera ca pentru a putea slabi este foarte important sa se reduca numarul caloriilor consumate, conteaza foarte mult si sursa din care acestea provin. Trigliceridele care au lant mediu din uleiul de cocos pot sa mareasca arderile de energie comparativ cu cele care au lantul lung si s-a dovedit faptul ca 15-30 de grame de acid gras mediu maresc cu 5 consumul energetic din fiecare zi, organismul arzand mai mult de 120 de calorii in fiecare zi.
  • Uleiul de cocos este un adjuvant in tratamentul bolii Alzheimer – aceasta boala este o cauza uzuala de dementa pe glob si apare in special la batrani. Cu ajutorul acizilor grasi din uleiul de cocos sunt produse ketonele, acestea fiind o sursa de energie foarte buna pentru creier. Ketonele ofera creierului energie fara sa fie nevoie de insulina pentru transformarea glucozei in energie. Consumul trigliceridelor cu lant mediu cum sunt cele obtinute din ulei de cocos duc la o imbunatatire rapida a functiilor cognitive in cazul pacientilor care au o forma usoara de Alzheimer.
  • Uleiul de cocos ajuta inima – colesterolul seamana cu ceara si contribuie la formarea celulelor vitale. Acesta circula prin sange atasat proteinelor cunoscute sub denumirea de lipoproteine. In acest sens exista LDL – proteinele cu densitate scauzuta si HDL – proteinele cu densitate ridicata. Nu toate tipurile de colesterol sunt nocive si fac probleme. HDL este un colesterol bun a carui valoare trebuie sa fie mare iar uleiul de cocos, cel mai bun produs bio in acest sens, face totul in locul nostru. Tot ce trebuie sa facem este sa il consumam.
  • Cu ulei de cocos puteti sa combateti inflamatiile – se pare ca uleiul de cocos suprima substantele chimice care sunt responsabile de aparitia inflamatiilor. Studiile care s-au facut pana acum dovedesc ca polifenolii continuti de cocos au un rol antiinflamator si reduc efectele pe care le are artrita. Comparativ cu medicamentele care implica si efecte secundare printre care se numara si afectiunile gastrice, uleiul de cocos nu are efecte secundare.
  • Uleiul de cocos este perfect in detoxifiere – avand aproximativ 50% acizi grasi in continut si acid lauric, dovedindu-se ajutorul acestor enzime la formarea unei monogliceride denumita monolaurina. Monolaurina si acidul lauric distrug agentii patogeni cum sunt virusii si bacteriile.

Pentru gospodarie uleiul de cocos se poate utiliza pentru:

• Curatarea ruginii
• Solutie pentru lustruit mobila
• Mentinerea cutitelor pentru mai mult timp in stare buna
• Pentru polisharea masinii

Indicatii si contraindicatii ulei de cocos

Uleiul de cocos are o serie de proprietati terapeutice care il fac sa fie indicat in numeroase afectiuni.

Indicatii ulei nuca de cocos:

  • Pentru diverse afectiuni ale tenului
  • Pentru regim in cazul afectiunilor cardiace
  • Pentru persoanele care sufera de boala Alzheimer
  • In tratamente pentru par si unghii
  • In alte tratamente cosmetice
  • In cure de detoxifiere

Contraindicatii ulei de cocos:

Desi este un produs naturist de foarte buna calitate, cu numeroase beneficii si proprietati, la un pret avantajos, uleiul de cocos are si contraindicatii.

Nu este recomandat sa folositi cantitati mari daca aveti afectiuni vasculare, diabet zaharat si obezitate. Pentru persoanele insarcinate sau in timpul alaptarii se recomanda consumul moderat.

Calorii si informatii nutritionale

Foarte multe substante nutritive din uleiul de cocos se pierd in procesele de extractie si de rafinare, de aceea iti recomandam sa folosesti ulei extra virgin. 100 de grame de ulei de cocos au un aport de 863 kcal dintre care:

  • 5.8 g acizi mononestaturati
  • 86.5 acizi saturati
  • 0.5 micrograme vitamina K
  • 1.8 g acizi polinesaturati
  • 0.04 mg fier
  • 0.09 mg vitamina E.

Retete ulei de cocos

Uleiul de cocos poate sa fie folosit ca inlocuitor pentru unt, pentru laptele din cafea sau pentru ulei de floarea soarelul. Se poate utiliza pentru a pregati orice tip de mancare, indiferent ca este vorba despre deserturi sau despre felurile principale.

Pentru cei curajosi in bucatarie, se poate folosi ulei de cocos ca ingredient de baza in maioneza, la omlete si la dulciuri.

Este foarte popular si in curele de slabire si in diete. Dieta cu ulei de cocos are rolul de a activa metabolismul, faciliteaza arderile rapide si ajuta foarte mult la reducerea nivelului de colesterol rau si la cresterea colesterolului bun. Uleiul de cocos inhiba apetitul si asta inseamna ca organismul consuma calorii putine in timp ce elimina rapid kilogramele in plus.

Pret ulei nuca de cocos

Uleiul de cocos are un pret mic raportat la toate beneficiile pe care le aduce. In functie de calitatea acestui produs, pretul poate varia, insa, avand in vedere ca se foloseste o cantitate mica de ulei, cu siguranta merita investitia intr-un produs de cea mai buna calitate. Puteti gasi ulei de cocos in recipiente mai mari sau mai mici in functie de cantitatea dorita, recipientul influentand pretul de asemenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *