Irigator nazal ?Neti Pot? pentru clatirea nasului si a sinusurilor, in practica ayurvedica fiind folosit pentru mentinerea igienei nazale zilnice. Vasele de cupru sunt folosite pentru purificarea, tratarea si stocarea apei, apa purificata intr-un asemenea vas avand proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene. In plus, cuprul elimina clorul continut in apa, apa care a stat peste noapte intr-un vas de cupru armonizand organismul:
-
inhiba dezvoltarea bacteriilor, a virusurilor si a ciupercilor (detoxifiaza);
-
elimina mercurul si plumbul din organism;
-
imbunatateste functionarea ficatului si a rinichilor;
-
este un antioxidant puternic;
-
regleaza functionarea sistemului digestiv;
-
are grija de sistemul cardiovascular;
-
calmeaza inflamatia;
-
imbunatateste starea de bine.
ÿ
Intretinerea vaselor de cupru
Curatarea interioara:
Turnati putin suc de lamaie, sare si apa fierbinte in vasul de cupru, clatiti-l cateva minute, apoi varsati continutul acestuia si clatiti-l cu apa plata.
Nu este necesar sa-l curatati cu o perie.
ÿ
Curatarea exterioara:
Nu folositi dispozitive pentru curatat sau produse chimice, suprafata lacuita protejeaza culoarea originala a cuprului. Utilizati o carpa moale pentru a sterge picaturile de apa si pentru a indeparta petele de pe vas.
Pe aceste vase se pot forma in timp pete negre datorate oxidarii cuprului. Pentru curatarea lor, cel mai indicat este sa le curatati frecandu-le cu o carpa moale si un detergent special / tamarind.
ÿ
Tamarindul (Tamarindus indica) este o specie de arbori din familia Fabaceae originara din zona tropicala uscata ale Africii de Est, considerata sacra (?Regele copacilor?) in Madagascar. Fructele sale, numite uneori si "curmale indiene" sunt formate din pastai mari ce contin mai multe seminte inconjurate de o pulpa fibroasa. Din aceasta pulpa acra dar bogata si in zahar, se face in unele zone o bautura acidulata, ea este utilizata si pe post de condiment folosit in curry, in mancarea de linte sau la aromatizarea orezului. Sucul obtinut din fructele de tamarind este foarte acid (bogat in acid tartric) si isi gaseste utilizari asemenea sucului de lamaie.
Tamarindul are si intrebuintari terapeutice, ca laxativ sau pentru a ajuta digestia, in tratamentul bronsitei sau ca gargara pentru tratarea durerilor de gat, iar in medicina traditionala din Asia de Sud-Est, fructele sunt folosite ca o cataplasma aplicata pe fruntea persoanelor cu febra, iar extractul din pulpa de tamarind, aburita si uscata la soare, este folosita pentru a trata problemele pielii (eruptii cutanate sau iritatii) si, diluata fiind, se ingereaza ca abortiv.
Pudra din fructele de tamarind, datorita continutului de acid tartric, este folosita cu succes si la curatarea metalelor, in special a cuprului, a alamei si a bronzului. In acest scop, se poate presara pudra de tamarind impreuna cu sare de mare pe obiectul vizat, se uda apoi amestecul astfel obtinut si se freaca cu el suprafata respectiva.
ÿ
Mod de utilizare:
-
umpleti vasul cu apa calduta filtrata sau fiarta;
-
adaugati sare de Himalaya tn apa si asigurati-va ca se dizolva;
-
aplecati-va capul peste o chiuveta sau o cada si intoarceti-l la un unghi de 45 de grade;
-
puneti varful palniei in nara, dupa care inclinati treptat vasul si lasati apa sa curga liber in nas, respirand pe gura;
-
dupa clatirea ambelor nari, suflati-va usor nasul cu un servetel.
ÿ
Atentie
-
Nu folositi vase de cupru pentru a stoca altceva decat apa.
-
Vasul din cupru nu trebuie inghetat.
-
Usoare lovituri nu vor afecta beneficiile produsului.
ÿ
Vasele din cupru sunt realizate manual in India, astfel incat aspectul lor poate sa nu fie perfect. Imperfectiunile pe care le pot avea nu afecteaza in niciun fel calitatea sau efectul lor asupra sanatatii.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@