Cos de cumparaturi
Nici un produs in cos
0 articole
0,00 lei
Livrare
Total
0,00 lei
Sare din Praid cu plante medicinale recomandate pentru tratarea bolilor ginecologice, produs cu marca Tofamin Naturali. Te simti stresat, obosit sau epuizat fizic si psihic? Poate fi doar lipsa vitaminelor si a mineralelor, iar o baie cu sare din Praid este atunci solutia tuturor acestor neplaceri.
Primele exploatari de sare de la Praid sunt atestate de pe vremea romanilor, dar mina este atestata documentar de la 1200, fiind exploatata intensiv din 1700. Romanii lucrau doar la suprafata pana la o adancime de 12-15m, dupa care paraseau `mina` si incepeau o alta iar excavatiile parasite deveneau in timp lacuri. In monografia sa asupra mineritului, Volker Wollmann subliniaza prezenta in imediata apropiere a zacamintelor de sare a unei fortificatii romane, exploatarile de sare de la Praid fiind aparate de Castrul roman Praetoria Augusta de la Inlaceni.
Din anul 1980 in salina Praid s-a deschis o baza de tratament pentru ca in urma extragerii sarii s-au format goluri subterane de mari dimensiuni cu un microclimat de salina (temperaturi relativ constante intre 14-16 C, umiditate scazuta de 66-70% si presiune atmosferica mai mare decat la suprafata, in medie de 735-738 mmHg). Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient in tratarea afectiunilor respiratorii, in salina efectuandu-se un tratament subteran speleo- si climatoterapeutic pentru ameliorarea starii bolnavilor suferinzi de boli ale cailor respiratorii, mentinere si refacerea echilibrului sufletesc si a tonusului sistemului nervos vegetativ. Salina este amenajata cu spatii de recreere, locuri de joaca pentru copii, restaurant, toalete, capela pentru rugaciune, internet-cafe si un muzeu care prezinta metodele de extragere a sarii din cele mai vechi timpuri pana azi.
sodium chloride (sare naturala), flori de coada-soricelului (Millefolii flos), frunze de nuc (Juglandis folium), traista-ciobanului (Capsella bursa pastoris), parti aeriene de sunatoare (Hyperici herba), parti aeriene de coada-calului (Equiseti herba).
Coada-soricelului (Achillea millefolium) este o planta erbacee perena, din familia Asteraceae, intalnita din campie pana in zonele subalpine. Denumirea sa latina vine de la eroul legendar al razboiului troian, Ahile, care a descoperit-o, folosind-o pentru tratarea ranilor soldatilor sai. Planta regenereaza tesuturile, este dezinfectanta, expectoranta si antiinflamatoare, are efect calmant la nivel gastric si decongestiv hemoroidal, antiseptic, coleretic-colagog, tonic aperitiv si stimuleaza functia hepatica, este antispastic si astringent, fiind un remediu natural in multe afectiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, viermi intestinali, dureri menstruale, leucoree, boli de vezica, anorexie, osteoporoza, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mancarimi vaginale sau gastrita, amelioreaza tenurile inrosite si sustine tratarea varicelor (sub forma de alifie).
Frunzele de nuc, in special cele tinere, contin juglona (ca glucozid si in forma libera), alte naftochinone si derivati redusi, taninuri elagice, o cantitate mica de ulei esential, acid ascorbic, fenol si flavonoizi, fiind utilizate intern pentru sangerari ale nasului, ca depurativ (furunculoza) sau pentru circulatie si tensiune, tulburari digestive, constipatie, anorexie, diabet sau chiar icter, boli rahitice si scrofuloase, carii sau umflarea oaselor si a unghiilor, eruptii cutanate purulente, stomatita necrotizanta si acnee, scurgeri vaginale, transpiratia picioarelor si in caz de degeraturi, faringita sau gingivita. Spalarea cu decoct din frunze de nuc este recomandata impotriva viermilor scalpului, scabiei sau a paduchilor.
Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris) are numeroase utilizari terapeutice, fiind administrata in cazuri de diaree sau insuficienta cardiaca, este folosita pentru reglarea fluxului menstrual, oprirea hemoragiilor (stomacale, pulmonare sau uterine), tensiune arteriala, boli cu specific feminin (menopauza, inflamarea sanilor sau histeroptoza (prolaps uterin)) sau macusculin (hemoroizi, atrofie musculara sau hernie inghinala).
Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o planta erbacee perena ce infloreste din iunie pana in septembrie ale carei partile terminale (de 20?30 cm) inflorite sunt folosite in traditia populara pentru actiunea lor antiseptica, astringenta si cicatrizanta, vasodilatatoare si hipotensiva, antiinflamatoare si colagoga.
Coada-calului este cunoscuta si utilizata din antichitate in tratamentele traditionale ca sursa de acid salicilic (substanta ce sta la baza aspirinei). Se foloseste la vindecarea contuziilor, la cicatrizarea ranilor, in ulcer varicos, bube, edeme la picioare, degeraturi, eczeme sau neurodermite, la combaterea transpiratiei excesive a picioarelor. Este indicata pentru prevenirea calculozei renale (spala rinichii si caile urinare), se foloseste in tratamentul artrozei, a reumatismului, tusei si rinichilor precum si in purificarea sangelui. In plus, extractul de coada-calului este cea mai bogata sursa vegetala de Siliciu sub forma organica, acest ?mineral al frumusetii? fiind unul dintre cele mai eficiente remedii utilizate in curele de regenerare si intinerire.
Puneti 250g sare de baie intr-un saculet pe care il introduce-ti apoi in apa calda pentru baie (circa 30-40 1). Durata unei bai este de 15-20 minute.
Nici un review. Lasa un review
Nici un comentariu. Adauga un comentariu
Ai voie doar 1 review-uri pentru acest produs
@COMMENT_COMMENT@
@COMMENT_COMMENT@
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@