Sare de Baie din Praid cu Plante Medicinale 2kg Tofamin Naturali
search
  • Sare de Baie din Praid cu Plante Medicinale 2kg Tofamin Naturali

Sare de Baie din Praid cu Plante Medicinale 2kg Tofamin Naturali

6425550000500 Tofamin Naturali

info Obtine o reducere. Detalii
ACEST PRODUS NU MAI FACE PARTE DIN OFERTA CURENTA
Nota:
☆☆☆☆☆ ★★★★★
(0)
Modalitati de livrare:
  • Curier Rapid
  • Livrare Gratuita Brasov
  • Ridicare din magazin Brasov - Sfantu Ioan 4
Modalitati de plata:
  • Sistem ramburs
  • Transfer bancar
  • Prin card la curier
  • Prin card online

Descriere

Sare din Praid cu plante medicinale, un produs recomandat de medicina populara pentru afectiuni reumatismale si artrita:

  • Afectiuni reumatismale degenerative: spondiloza, artroza;

  • Afectiuni reumatice inflamatorii: dureri articulare cronice (in afara perioadelor acute);

  • Afectiuni reumatismale non-articulare: peritonita, tendinita, mioza, tendomiozita, periartrita

    (inflamatia tesutului din jurul unei articulatii);

  • Boala Bechterew;

  • Afectiuni ginecologice;

  • Afectiuni dermatologice: psoriazis;

  • Simptome posttraumatice: rigiditate articulara post-traumatica, stare dupa operatie osoasa sau musculara, pe tendon sau articulatii;

  • Fracturi, entorse, recuperare dupa entorse;

  • Tulburari ale sistemului nervos periferic: paralizie usoara, recuparare dupa polineuropatie si poliomielita;

  • Afectiuni respiratorii.

ÿ

Primele exploatari de sare de la Praid sunt atestate de pe vremea romanilor, dar mina este atestata documentar de la 1200, fiind exploatata intensiv din 1700. Romanii lucrau doar la suprafata pana la o adancime de 12-15m, dupa care paraseau `mina` si incepeau o alta iar excavatiile parasite deveneau in timp lacuri. In monografia sa asupra mineritului, Volker Wollmann subliniaza prezenta in imediata apropiere a zacamintelor de sare a unei fortificatii romane, exploatarile de sare de la Praid fiind aparate de Castrul roman Praetoria Augusta de la Inlaceni.

ÿ

Din anul 1980 in salina Praid s-a deschis o baza de tratament pentru ca in urma extragerii sarii s-au format goluri subterane de mari dimensiuni cu un microclimat de salina (temperaturi relativ constante intre 14-16 C, umiditate scazuta de 66-70% si presiune atmosferica mai mare decat la suprafata, in medie de 735-738 mmHg). Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient in tratarea afectiunilor respiratorii, in salina efectuandu-se un tratament subteran speleo- si climatoterapeutic pentru ameliorarea starii bolnavilor suferinzi de boli ale cailor respiratorii, mentinere si refacerea echilibrului sufletesc si a tonusului sistemului nervos vegetativ. Salina este amenajata cu spatii de recreere, locuri de joaca pentru copii, restaurant, toalete, capela pentru rugaciune, internet-cafe si un muzeu care prezinta metodele de extragere a sarii din cele mai vechi timpuri pana azi.

ÿ

Ingrediente:

sodium chloride, frunze de nuc (Juglans folium), frunze de mesteacan (Betula folium), frunze de urzica (Urticae folium), radacina de lemn-dulce (Liquiritiae radix), parti aeriene de coada-calului (Equiseti herba).

ÿ

Frunzele de nuc, in special cele tinere, contin juglona (ca glucozid si in forma libera), alte naftochinone si derivati redusi, taninuri elagice, o cantitate mica de ulei esential, acid ascorbic, fenol si flavonoizi, fiind utilizate intern pentru sangerari ale nasului, ca depurativ (furunculoza) sau pentru circulatie si tensiune, tulburari digestive, constipatie, anorexie, diabet sau chiar icter, boli rahitice si scrofuloase, carii sau umflarea oaselor si a unghiilor, eruptii cutanate purulente, stomatita necrotizanta si acnee, scurgeri vaginale, transpiratia picioarelor si in caz de degeraturi, faringita sau gingivita. Spalarea cu decoct din frunze de nuc este recomandata impotriva viermilor scalpului, scabiei sau a paduchilor.

ÿ

Mesteacanul este un arbore foios inalt pana la 30 m, cu scoarta alb-argintie, de la care se recolteaza in principal frunzele tinere si scoarta. Frunzele sale sunt alcatuite in proportie de 3% din flavonoide cu efect antiinflamator si diuretic, ele au si efect coleretic, bacteriostatic, antiinflamator, sudorific si antiseptic pe tractul renal si urinar, sunt folosite in tratarea litiazei renale si a edemelor. Extractul din mugurii frunzelor are efect stimulant asupra secretiei de suc gastric, bila si fermenti digestivi intestinali.

ÿ

Urzica (Urtica dioica) este o planta tamaduitoare ce are efecte diuretice si laxative, hemostatice (opreste sangerarea), antiseptice, emoliente si depurative, stimuleaza apetitul si cresterea parului. Urzica este indicata in boli de rinichi, regleaza tensiunea arteriala si nivelul de zahar in sange, combate reumatismul si anemia, vindeca ranile si ulcerul, stimuland totodata si cresterea parului.

ÿ

Lemnul-dulce este un arbust cu frunze imparipemat-compuse, flori mici liliachii si fructe spinos-paroase, de la care se recolteaza in scopuri medicinale partile sale subterane, rizomii si radacinile. (1) Denumit dupa continutul mare de zaharuri din compozitia sa (in greaca "glukurrhidza" inseamnand radacina dulce) (2) , are in compozitie in principal glicirizina, acid glabric, rezine, lipide, amidon, asparagina, zaharuri, albumina, vitamina B si saruri minerale, ingrediente active cu efecte fluidizante ale secretiilor traheobronhice si faringiene, diuretice, antispasmodice, antiinflamatoare si antiulceroase (ulcerul gastric), laxative si purgative, in functie de doza administrata. Este indicat in artrite, dismenoree, ulcer gastric, traheita, faringita, bronsita, constipatie, calculoza renala si biliara.

ÿ

Coada-calului este cunoscuta si utilizata din antichitate in tratamentele traditionale ca sursa de acid salicilic (substanta ce sta la baza aspirinei). Se foloseste la vindecarea contuziilor, la cicatrizarea ranilor, in ulcer varicos, bube, edeme la picioare, degeraturi, eczeme sau neurodermite, la combaterea transpiratiei excesive a picioarelor. Este indicata pentru prevenirea calculozei renale (spala rinichii si caile urinare), se foloseste in tratamentul artrozei, a reumatismului, tusei si rinichilor precum si in purificarea sangelui. In plus, extractul de coada-calului este cea mai bogata sursa vegetala de Siliciu sub forma organica, acest ?mineral al frumusetii? fiind unul dintre cele mai eficiente remedii utilizate in curele de regenerare si intinerire.

ÿ

Mod de utilizare

Se pun intr-un saculet circa 200g de sare de baie cu lavanda, care se introduce apoi in 30-40l de apa calda (apa pentru baie). Dupa baie (poate dura 15-20 minute) nu se spala sarea, pentru beneficia de efectul "mantalei de sare", respectiv de cel al cristalelor foarte fine de sare depuse in stratul superior al epidermei.

Se recomanda o cura de minim 10 bai, cate o baie pe zi la un interval de 1-2 zile.

ÿ

Contraindicatii: hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, TBC.

@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
☆☆☆☆☆ ★★★★★ (@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
A fost de ajutor? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Scrie un comentariu

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Raspunsuri @ANSWERS_NB@ A placut @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nu a placut @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Comentarii @COMMENTS_NB@
Raspunde Adauga un comentariu
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Reply
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Adauga un comentariu @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply