Sare din Praid in gama de produse marca Tofamin Naturali, cu efect anticelulitic, avand in compozitie uleiuri esentiale de geranium si ienupar. Te simti stresat, obosit sau epuizat fizic si psihic? Poate fi doar lipsa vitaminelor si a mineralelor, iar o baie cu sare din Praid este atunci solutia tuturor acestor neplaceri.
ÿ
Primele exploatari de sare de la Praid sunt atestate de pe vremea romanilor, dar mina este atestata documentar de la 1200, fiind exploatata intensiv din 1700. Romanii lucrau doar la suprafata pana la o adancime de 12-15m, dupa care paraseau `mina` si incepeau o alta iar excavatiile parasite deveneau in timp lacuri. In monografia sa asupra mineritului, Volker Wollmann subliniaza prezenta in imediata apropiere a zacamintelor de sare a unei fortificatii romane, exploatarile de sare de la Praid fiind aparate de Castrul roman Praetoria Augusta de la Inlaceni.
ÿ
Din anul 1980 in salina Praid s-a deschis o baza de tratament pentru ca in urma extragerii sarii s-au format goluri subterane de mari dimensiuni cu un microclimat de salina (temperaturi relativ constante intre 14-16 C, umiditate scazuta de 66-70% si presiune atmosferica mai mare decat la suprafata, in medie de 735-738 mmHg). Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient in tratarea afectiunilor respiratorii, in salina efectuandu-se un tratament subteran speleo- si climatoterapeutic pentru ameliorarea starii bolnavilor suferinzi de boli ale cailor respiratorii, mentinere si refacerea echilibrului sufletesc si a tonusului sistemului nervos vegetativ. Salina este amenajata cu spatii de recreere, locuri de joaca pentru copii, restaurant, toalete, capela pentru rugaciune, internet-cafe si un muzeu care prezinta metodele de extragere a sarii din cele mai vechi timpuri pana azi.
ÿ
Ingrediente:
sodium chloride (sare naturala), ulei esential de ienupar (Juniperus communis oil), ulei esential de muscata (Pelargonium graveolens oil), CI 42090.
ÿ
Ienuparul (Juniperus communis L.) este un conifer care apartine genului Juniperus din familia Cupressaceae. Semintele sale protejate de un invelis suculent (nu sunt fructe), boabe mari negre, zbarcite, se folosesc drept condiment, in special in marinade, pentru varza si ca ingredient la fabricarea ginului. Ienuparul este utilizat si ca planta medicinala in tratarea multor afectiuni: reumatism, raceala, bronsita, boli de piele sau pentru eliminarea pietrelor din vezica urinare. Boabele de ienupar sunt un remediu natural pentru anemie, lipsa poftei de mancare sau artroza, ca ceai calmeaza tulburarile digestive si balonarile, sub forma maruntita sunt foarte eficiente in tratarea obezitatii, a viermilor intestinali, a oboselii si a arteriosclerozei iar tinctura de ienupar este eficienta in vindecarea afectiunilor urinale, a gripei, a bronsitei si a colitei de fermentatie.
ÿ
Uleiul esential de Geranium (Pelargonium graveolens, muscata) este un stimulennt al glandelor suprarenale, moduleaza secretarea hormonilor sexuali femini si are efecte benefice in cazul diferitelor dereglari hormonale, este util in simptomele premenstruale si in cele ale menopauzei, sustine circulatia sanguina, favorizand hranirea si oxigenarea tesuturilor pielii, are efecte antibacteriene, antioxidante, antibiotice, antiinflamatorii si tonifiante. Este recomandat si in cazuri de anxietate, depresie, infectii sau pentru calmarea durerilor.
ÿ
Mod de utilizare
Se foloseste pentru bai cu sare. Pentru aceasta, turnati 250-400g din sarea de baie in apa calda (circa 30-40l) si bucurati-va apoi de beneficiile acestei bai de circa 15-20 minute.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@