Capsule "Digestie Usoara - D57" Fares, supliment alimentar ce favorizeaza o digestie sanatoasa, stimuland digestia alimentelor prin continutul de enzime vegetale. Este recomandat in cazul unei digestii lente, a unei aciditati reduse la nivel gastric sau dupa mese copioase.
Ingrediente/capsula:
fructe de coriandru (Coriandri fructus), frunze de dafin (Lauri folium), rizomi de obligeana (Calami rhizoma), radacina de gentiana (Gentianae radix), rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma), extract de Carica papaya standardizat la papaina (40 mg), extract de Ananas comosus standardizat la bromelaina (40 mg), seminte de mustar (Sinapis albae semen).
Fructul de papaya, supranumit si "fructul ingerilor", este originar din America Centrala si de Sud. Datorita papainei continute, o enzima ce are efecte asemanatoare pepsinei (enzima secretata la nivelul stomacului), are puternice proprietati proteolitice (ajuta la digestia proteinelor). Papaya stimuleaza si secretia biliara care contribuie la digestia lipidelor si regleaza activitatea secretorie a stomacului, vezicii biliare, ficatului si pancreasului.
Ananasul se presupune ca este originar din America de Sud, iar de acolo a fost adus in Caraibe, unde a fost descoperit de Cristofor Columb. In ananas se gaseste bromelaina - o enzima capabila sa degradeze proteinele, care este eficienta in digerarea rapida a substantelor nutritive.
Coriandrul, planta de origine mediteraneana, este cultivat pentru semintele sale parfumate, mult utilizate la condimentarea alimentelor. Datorita proprietatilor stomahice, carminative si antispastice, se foloseste ca tonic al stomacului si intestinelor, pentru stimularea poftei de mancare, combaterea balonarilor si a colicilor intestinale.
Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mancarurilor. Stimuleaza digestia, au proprietati carminative, antispastice si detoxifiante, fiind foarte utile in indigestii si balonari.
Ghimbirul este un condiment raspandit in intreaga lume, in Europa Evului Mediu fiind considerat ca venind din gradinile Edenului. Este un foarte bun stimulent digestiv, calmant in durerile abdominale, elimina gazele si senzatia de greata, creste pofta de mancare si stimuleaza metabolismul.
Obligeana are proprietati tonic-aperitive, eupeptic-amare, antispastice gastrointestinale, coleretic-colagoge si carminative. Se foloseste ca stimulent al secretiei gastrice si biliare marind pofta de mincare si imbunatatind capacitatea de digestie. Este utila in caz de hipoaciditate gastrica, anorexie de cauza nervoasa, enterocolite spastice.
Gentiana contine principii amare care stimuleaza secretia salivei si a sucurilor gastrice si intestinale, stimuleaza contractia vezicii biliare si evacuarea ei in intestin, ajutand la realizarea unei digestii normale.
Mustarul alb este un condiment folosit atat la prepararea mancarurilor cat si in tratarea diverselor afectiuni. Stimuleaza secretia gastrica, reduce colesterolul, are actiune laxativa normalizand tranzitul intestinal.
Actiuni:
stimuleaza digestia alimentelor prin continutul in enzime vegetale, creste apetitul, este carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale) si antiemetic (inlatura senzatia de greata).
Recomandari:
digestie lenta, indigestie;
hipoaciditate;
greata, balonari;
colici postprandiale (dupa servirea mesei);
lipsa poftei de mancare;
pentru a ajuta la digerararea alimentelor dupa mese copioase
Mod de administrare:
1-2 capsule dupa mesele principale. Se poate administra la nevoie.
Efecte secundare si interactiuni:
Nu se recomanda copiilor sub 12 ani, in caz de ulcer gastro-duodenal activ si in caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente, la dozele recomandate nefiind semnalate efecte secundare.
Nu se recomanda femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza, datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:
Apetitul alimentar este un indiciu al starii de sanatate a organismului. Scaderea apetitului ne poate indica o stare de devitalizare a organismului, prezenta stresului, a unei depresii usoare sau poate fi indiciul unei afectiuni mai grave. Efectele adverse ale unor medicamente pot consta in scaderea apetitului. O lipsa indelungata a apetitului alimentar este un motiv pentru prezentarea la medic.
Pentru a stimula pofta de mancare, recomandam o dieta care sa cuprinda o hrana din produse naturale (fara conservanti, coloranti, arome sintetice), consumate ca atare, in stare cruda, cum e cazul fructelor, produselor apicole (miere, polen, apilarnil), a legumelor, a produselor lactate sau preparate cat mai simplu (prin fierbere, la aburi, coacere, fermentare si macerare). Se va evita consumul alimentelor prajite, al zaharului alb si a cafelei.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@