Ceai din flori de galbenele (Calendula officinalis) din gama de produse Kotys, un ceai din plante ambalat pentru membrii asociatiei Quasar in Romania. Sanatate perfecta in armonie cu natura, cu ceaiurile Kotys!
Galbenelele sunt printre cele mai cunoscute si miraculoase plante! Aceste plante sunt folosite de secole pentru ameliorarea sau combaterea mai multor tipuri de tulburari, in special a celor care afecteaza pielea. Florile de galbenele sunt responsabilele cu beneficiile medicinale ale plantei.
Galbenelele (Calendula officinalis) contin saponozide triterpenice si flavone cu efect antiseptic si antiinflamator, fiind utilizate traditional in ulcere si gastrite, tulburari de ciclu menstrual, afectiuni hepatice si biliare, plagi, intepaturi de insecte, degeraturi sau arsuri, infectii ale pielii etc.
Calendula officinalis, cum este cunoscuta planta de galbenele in termeni stiintifici, poate fi consumata sub forma de ceai de galbenele sau poate fi inclusa in diferite produse pe baza de plante.
Actiuni
Supliment alimentar ce are actiune cicatrizanta, fiind utilizat pentru vindecarea si intretinerea pielii si a mucoaselor, sustine sanatatea hepatica si intestinala iar la nivel respirator, calmeaza durerile in gat.
Beneficiile ceaiului de galbenele
- intareste sistemul imunitar prin prezenta betacarotenului
- este antibacterial si antiviral
- amelioreaza simptomele afectiunilor gastrointestinale precum gastrita, indigestia sau ulcerul peptic
- regleaza ciclul menstrual si reduce intensitatea crampelor abdominale specifice sindromului premenstrual
- vindeca durerile de gat - sub forma de gargara
- amelioreaza aspectul gingiilor (previne sangerarile) si diminueaza simptomele gingivitei sau a altor afectiuni ale cavitatii orale
- are efect detoxifiant
- protejeaza si regenereaza ficatul
- folosit extern, trateaza acneea, arsurile, degeraturile, cancerul mamar, bolile tegumentare, micozele sau osteoporoza
- previne formarea ridurilor
- vindeca intepaturile de insecte, iritatiile, taieturile si cicatricile
- este indicat pentru scalpul uscat, cu tendinta spre matreata
Mod de administrare
-
Infuzie: 1 lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara, administrandu-se 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Contraindicatiile ceaiului de galbenele
Specialistii sustin ca ceaiul de galbenele poate fi consumat in siguranta. Cu toate acestea, persoanele care sunt alergice la ambrozie, margarete sau plante din familia Asteraceae / Compositae ar trebui sa nu consume ceai de galbenele pentru ca pot dezvolta reactii alergice.
De asemenea, este recomandat ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza sa nu consume ceai de galbenele, deoarece aceasta planta poate influenta activitatea hormonala si poate induce menstruatia.
In plus, cei care iau medicamente sau urmeaza sa fie supusi unei interventii chirurgicale ar trebui sa ia legatura cu medicul inainte de a consuma ceai de galbenele sau alte produse care contin aceasta planta.
Ingrediente: flori de galbenele (Calendula officinalis) ? 100%.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Tratamente si Remedii Naturiste Pentru Ficat
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@