Descriere
Ceai din parti aeriene de vetrice (Tanacetum vulgare L.) de la Anima Plant, un produs romanesc 100% natural, cu utilizare traditionala. Este un produs traditional din plante medicinale si aromatice autohtone, alcatuit din materii prime vegetale prelucrate primar intr-o forma simpla (maruntite) si nu contine coloranti sintetici, arome artificiale sau aditivi.
Vetricea (Tanacetum vulgaris) este una dintre plantele cele mai adaptabile si rezistente din clima temperata. Ea rezista foarte bine la atacurile microorganismelor si ale insectelor, suporta temperaturi foarte joase si extrem de ridicate, inclusiv perioadele lungi de seceta. Inalta de pana la 1.5 m si cu flori ca niste butoni galben aprins ce atrag roiuri de fluturi, are un miros caracteristic dat de continutul mare de uleiuri volatile, cu efect antiseptic si insecticid. Unul dintre aceste uleiuri, tuiona in doze foarte mari poate stimula in exces sistemul nervos, fapt pentru care nu este foarte cautata in zilele noastre, dar in trecut era folosita ca vermifug, antiinfectios sau insecticid, in timpul epidemiilor de ciuma, fiind printre putinele mijloace de dezinfectie eficiente din Evul Mediu. Tot in Evul Mediu, in tarile din vestul Europei se facea din vetrice si din alte cateva plante o licoare bauta de credinciosii crestini pentru a intra in comuniune cu Christos.
Ventricea este recomandata intern in cazuri de viermi intestinali, guta, infectii urinare sau renale si este utila ca adjuvant in cazuri de epilepsie la adulti, iar extern se foloseste in cazul contaminarii cu ascarizi (bai de sezut), in arsuri de piele, scabie, reumatism sau articulatii dureroase, entorse si luxatii. Ventricea este folositoare in cazuri de cadere a parului, cistite, nefrite, sau pielonefrite acute. Planta este totusi contraindicata femeilor insarcinate, celor care alapteaza si copiilor sub 12 ani. Daca este administrata in doze zilnice de peste 6g, poate produce tremuraturi, greata, varsaturi si supradozata foarte mult, produce halucinatii, convulsii si - conform parerii unor specialisti - chiar moarte, prin paralizia centrilor nervosi care coordoneaza respiratia si activitatea cardiaca.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@